Ford: Ετοιμάζει νέα έκδοση RS

350 ίππους από τον 2.0 EcoBoost

  • -
  • -

Οι προηγούμενες εκδόσεις RS του Focus αποτελούν αναφορά για όλους τους τρελαμένους των γρήγορων hot-hatch. Αν και οι πρώτες πληροφορίες για μια έκδοση RS στο νέο Focus δεν ήταν ενθαρρυντικές, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλού στελέχους της Ford, το νέο RS αποτελεί ένα από τα μελλοντικά project της εταιρείας.

Κάτω από το καπό του νέου RS κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται ο 2,0 λίτρων EcoBoost κινητήρας, ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει επάξια των χαρισματικό 5κύλινδρο 2,5 λίτρων (προερχόμενο από τη Volvo), του τελευταίου Focus RS. O συγκεκριμένος κινητήρας αναμένεται να αποδίδει στο νέο Focus ST 250 ίππους, οπότε οι άνθρωποι της Ford υπολογίζουν ότι με ένα μεγαλύτερο turbo, ενισχυμένα εσωτερικά μηχανικά μέρη του κινητήρα και πιο μελετημένη εισαγωγή να φτάσουν τους 350 ίππους.

Η εμπρός ανάρτηση Revoknuckle θεωρείται δεδομένη για το οπλοστάσιο του νέου RS, το οποίο και αυτό αναμένεται να αγνοεί την λύση της τετρακίνησης. Η πληθωρική ροπή –ενός υποτιθέμενου πανίσχυρου EcoBoost- αποτελεί βέβαια πάντα πονοκέφαλο για το πακέτο μετάδοσης ενός πανίσχυρου μοντέλου με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Πάντως τα σχέδια για την νέα έκδοση, τοποθετούνται στο 2014, περίοδο που το ολοκαίνουργιο Focus θα δεχτεί και το πρώτο μικρό facelift.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...