Νέο Opel Corsa EcoFlex LPG

Στο άμεσο μέλλον και άλλες εκδόσεις υγραερίου

  • -
  • -

Η Opel κάνει το δικό της άνοιγμα στα υγραεριοκίνητα μοντέλα, ξεκινώντας με το supermini της Opel Corsa. Το νέο Corsa ΕcoFlex LPG θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και οι αντίστοιχες εκδόσεις των Meriva, Astra, Zafira Tourer και Insignia.

To Corsa EcoFlex LPG βασίζεται πάνω στην ατμοσφαιρική έκδοση των 1,2 λίτρων, η οποία παράγει 83 ίππους (85 ίππους το απλό βενζινοκίνητο) και διαθέτει τις απαραίτητες τροποποιήσεις στα μηχανικά μέρη για τη χρήση υγραερίου. Όσον αφορά τις εκπομπές CO2, αυτές ανέρχονται στα 110 gr/km στην 3θυρη και 115 gr/km στην 5θυρη έκδοση. Τα μεγαλύτερα μοντέλα της Opel που θα ακολουθήσουν τη συνταγή των εκδόσεων EcoFlex LPG θα κινούνται από τον turbo κινητήρα των 1,4 λίτρων.

Η Opel ισχυρίζεται ότι οι εκδόσεις LPG προσφέρουν μέχρι 40% χαμηλότερο κόστος μετακίνησης και μειωμένες κατά 15 % εκπομπές CO2, σε σχέση με τις αμιγώς βενζινοκίνητες εκδόσεις. Παράλληλα η αυτονομία των εκδόσεων EcoFlex LPG κυμαίνεται από τα 1100 μέχρι τα 1500 km, με τη χρήση και των δύο ρεζερβουάρ καυσίμου βενζίνης-υγραερίου.

Στο θέμα της παθητικής ασφάλειας, η Opel εγγυάται ότι οι εκδόσεις EcoFlex LPG είναι πλήρως μελετημένες σε οποιαδήποτε σύγκρουση ή πυρκαγία ακολουθώντας τα αντίστοιχα αυστηρά πρότυπα των crash test των απλών εκδόσεων. Η εγκατάσταση του συστήματος υγραερίου έχει γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις ζώνες παραμόρφωσης και τη δομή του κάθε μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...