Νέα Mercedes M-Class

Με βασική 4κύλινδρη diesel έκδοση

  • -
  • -

Το σήριαλ με τις πρώτες εικόνες της νέας M-Class ακολούθησε η επίσημη δημοσίευση εικόνων του νέου μοντέλου από τους Γερμανούς. Αν και πλέον εκτός ελληνικής πραγματικότητας η νέα τρίτης γενιάς M-Class αποτελεί ισχυρό διεκδικητή της κατηγορίας των πολυτελών SUV. Στη Φρανκφούρτη έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του μοντέλου, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το φθινόπωρο του 2011 σε τιμές που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Η νέα M-Class έχει αυξημένες διαστάσεις από την προκάτοχο της με 4800 mm μήκος, 1930 mm πλάτος, 1800 mm ύψος και μεταξόνιo 2920 mm. Η έκδοση AMG θα διαφοροποιείται ελαφρώς εξωτερικά, ενώ σημαντικό προσόν για όλες τις εκδόσεις είναι η προαιρετική ανοιγόμενη πανοραμική ηλιοροφή. Οι τροχοί της νέας M-Class ξεκινούν από τις 17 ίντσες και φτάνουν μέχρι τις 21 ίντσες (ΑΜG). Στο εσωτερικό η πολυτέλεια, ο πλούσιος εξοπλισμός και τα στοιχεία άνεσης και πρακτικότητας χαρακτηρίζουν την νέα M-Class.

Μικρότερος σε κυβισμό κινητήρας θα είναι ο 2,1 λίτρων τετρακύλινδρος diesel, στην έκδοση ML 250 Bluetec απόδοσης 204 ίππων με 500 Nm ροπής. Η μέση κατανάλωση της συγκεκριμένης έκδοσης είναι 6.0 lt/100km και με το ρεζερβουάρ των 93 lt, εξασφαλίζει αυτονομία 1500 km, κερδίζοντας τον τίτλο του πιο οικονομικού μεγάλου SUV.  Ακολουθεί η έκδοση ML 350 Bluetec με τον diesel V6 3,0 λίτρων απόδοσης 258 ίππων με 619 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 7,5’’ με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 224 km/h.

Η έκδοση ML 350 BlueEfficiency κινείται από τον V6 βενζινοκίνηρα 3,5 λίτρων απόδοσης 306 ίππων με 370 Nm ροπής και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 235 km/h. Όλες οι εκδόσεις είναι τετρακίνητες 4Μatic, διαθέτουν λειτουργία Start&Stop και συνδυάζονται με το 7αρι αυτόματο κιβώτιο  7G-Tronic Plus. Η κορυφαία έκδοση αναμένεται να είναι η ML63 AMG  με τον biturbo κινητήρα των 5,5 λίτρων. Στα άμεσα πλάνα είναι και η έκδοση ML 300 Hybrid η οποία θα συνδυάζει τον 2,1 λίτρων τετρακύλινδρο diesel κινητήρα των 204 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 22 ίππων.

Η νέα M-Class μοιράζεται κοινό πάτωμα με το νέο Grand Cherokee του 2011, έχοντας στον προαιρετικό εξοπλισμό της, την ρυθμιζόμενη πνευματική ανάρτηση Airmatic και το σύστημα ενεργητικής ασφάλειας Active Curve System.  Νέο είναι και το πακέτο On&Offroad το οποίο προσφέρει έξι διαφορετικούς συνδυασμούς κατανομής της ροπής, για τους λάτρεις της περιπέτειας. Τεχνολογικά υπάρχουν επίσης πολλά άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως το σύστημα νυχτερινής όρασης Night View Assist Plus με αναγνώριση πεζών, το σύστημα ελέγχου ταχύτητας και το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...