Πρωτότυπο Hyundai με κυψέλες καυσίμου στη Σεούλ

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Blue2

  • -
  • -

Εντός έδρας η Hyundai αποφάσισε να μας παρουσιάσει την πράσινη της επανάσταση. Στην έκθεση της Σεούλ πραγματοποιήθηκαν τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του νέου concept car Blue2 (που διαβάζεται Blue Square) , ενός FCEV μεσαίου μεγέθους που θα αποτελέσει το πρωτότυπο για τα μελλοντικά σεντάν. Η ονομασία «Blue2» αποτελεί συνδυασμό του οικολογικού προϊόντος της Hyundai «Blue Drive» και του αριθμού «2» από το H2, το σύμβολο του υδρογόνου.

Με απώτερο στόχο την κατάκτηση της κορυφής στην αγορά των FCEV από πολύ νωρίς, το Blue2 διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, με τις συστοιχίες να αποδίδουν ισχύ 90 kW (1,65 kW/L) και την οικονομία καυσίμων να κυμαίνεται στα 34,9km/lt. Το Blue2 είναι εφοδιασμένο με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και ζάντες κράματος αλουμινίου σχεδιασμένες για να βελτιώνουν την αεροδυναμική του απόδοση.

Οι λέξεις-κλειδί που χρησιμοποιεί η Hyundai για τη φιλοσοφία της εξωτερικής σχεδίασης του Blue2, «Intersected Flow», σηματοδοτούν πρωτοποριακές και δυναμικές γραμμές. Εξωτερικές οθόνες LED παρέχουν πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου μέσα από φουτουριστικές εικόνες του εξωτερικού. Οι οθόνες αυτές έχουν τοποθετηθεί τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το Blue2 διαθέτει επίσης ένα σύστημα που αναγνωρίζει τον οδηγό και ανοίγει αυτόματα την πόρτα. Οι συμβατικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί όλοι με κάμερες.

 

Infotainment στο εσωτερικό

Η Hyundai συνδύασε τον πίνακα οργάνων ένδειξης και την κεντρική κονσόλα τοποθετώντας μία προηγμένη οθόνη Transparent Organic Light Emitting Diode (TOLED) και υπερελαφρύ γυαλί ασφαλείας, που ονομάζεται Gorilla Glass, για να εξασφαλίσει την παροχή ακριβέστερων πληροφοριών με παραστατικά γραφικά. Ο χειρισμός του συστήματος infotainment γίνεται μέσω ενός Motion Sensor Moustick, που αποτελείται από ένα τιμόνι με οπτικά χαρακτηριστικά και έναν αισθητήρα κίνησης που ανταποκρίνονται στο άγγιγμα και στις κινήσεις των χεριών του οδηγού αντίστοιχα, επιτρέποντας έτσι στον οδηγό να γευτεί στο έπακρο μία καθ’ όλα νέα εμπειρία.

Για το φρεσκάρισμα του αέρα της καμπίνας φροντίζει ένας ιονιστής, ενώ το δέρμα έχει αντιβακτηριακά χαρακτηριστικά δικαιολογώντας την οικολογική αντίληψη της Hyundai για τα πράσινα της αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...