Audi A3 με φυσικό αέριο

Και μηδενικές εκπομπές ρύπων

  • -
  • -

Ενώ οι κατασκευαστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, τους υπέρμαχους της ηλεκτροκίνησης κι αυτών που υποστηρίζουν ότι το υδρογόνο θα είναι το καύσιμο του μέλλοντος, η Audi βλέπει με άλλο πρίσμα το ζήτημα των μηδενικών εκπομπών.

Από το 2013 η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει μια περιορισμένη παραγωγή του ηλεκτροκίνητου A1 e-tron και ενός Α3 το οποίο θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Για να πληροί τις απαιτήσεις των μηδενικών εκπομπών ρύπων, το φυσικό αέριο που θα χρησιμοποιείται για να κινηθεί ο στόλος των 1500 Α3 της αρχικής παραγωγής θα κατασκευάζεται με τεχνητό τρόπο από εργοστάσιο σύνθεσης μεθανίου και η ενέργεια που θα καταναλώνεται θα προέρχεται από ανανεώσιμε πηγές ενέργειας. Η Audi υποστηρίζει ότι το φυσικό αέριο είναι πιο εύκολο στην παραγωγή σε σύγκριση με το καθαρό υδρογόνο και το δίκτυο διανομής και αποθήκευσης δεν είναι ιδιαίτερα δαπανηρό. Συγκρινόμενο με την αμιγώς ηλεκτρική λύση, εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί σε βάρος και αυτονομία.

Το A3 e-gas θα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 1.4 Turbo με απόδοση 109ps και θα υπάρχουν δύο δεξαμενές καυσίμου, έναν τυπικό για βενζίνη κι έναν για την αποθήκευση του φυσικού αερίου σε αέρια μορφή. Από πλευράς απόδοσης ο κινητήρας σύμφωνα με την Audi θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά απόδοσης με τον 1.2TSI. Η τελική ταχύτητα που θα μπορεί να αναπτύξει θα φτάνει τα 190km/h  και η αυτονομία μόνο με το φυσικό αέριο θα αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...