Νέα Porsche 911 Carrera 4 GTS

Οι νέες τετρακίνητες σε coupe και cabrio

  • -
  • -

Νέα προσθήκη για τη γκάμα της 911 GTS καθώς πλέον ξεκινά η διάθεση των τετρακίνητων εκδόσεων σε coupe και cabrio. Ήδη οι δικίνητες εκδόσεις της GTS ήταν διαθέσιμες από τον Φεβρουάριο όμως πλέον το σηματάκι «4» ήταν αυτό που έλλειπε για τους μυημένους της μάρκας. Εκτός της τετρακίνησης τα καλά νέα αφορούν και τον κινητήρα των 3,8 λίτρων με επίπεδη αρχιτεκτονική που απέδιδε 385 ίππου στην απλή GTS. Στην Carrera 4 το μοτέρ αποδίδει 408 ίππους στις 7.300rpm, 23 ίππους περισσότερους, χάρη σε βελτιώσεις στην πολλαπλή εισαγωγής.

Σχεδιαστικά οι διαφοροποιήσεις της «4» GTS σε σχέση με τις δικίνητες cabrio και coupe, αφορούν ποδιές και σπόιλερ τα οποία είναι πιο μυώδη ώστε να υποδηλώσουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλων. Επιπρόσθετα οι 19άρηδες τροχοί ελαφρού κράματος έχουν ένα κεντρικό παξιμάδι για να βιδώνουν στην πλήμνη, όπως δηλαδή τα αγωνιστικά πίστας.

Με τέσσερις τροχούς να έχουν πλέον ελκτική πρόσφυση τα 0-100km/h έρχονται σε 4,6 sec στην coupe έκδοση και σε 4,8 sec στην cabrio. Μάλιστα ακόμη 0,2sec στην ίδια διαδικασία επιτάχυνσης κερδίζονται χάρη στο σύστημα PDK του κιβωτίου το οποίο φροντίζει για ταχύτερες αλλαγές. Η σημαντικότερη προσθήκη αφορά την χρήση ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα που μεταμορφώνει τις τετρακίνητες έκδοσεις καθώς διασφαλίζει απρόσκοπτη πρόσφυση στις εξόδους των στροφών.

Από πλευράς τιμής ακόμη δεν έχουμε κάτι για την ελληνική αγορά, αλλά για να πάρετε μια ιδέα στην Γερμανία η coupe θα ξεκινά από 111.000 ευρώ, ενώ η cabrio από 122.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...