Στην παραγωγή το υβριδικό C-X75 από τη Jaguar

Supercar με τη βοήθεια της F1 Williams

  • -
  • -

Οι συλλέκτες ανά τον κόσμο θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ακόμη αντικείμενο του πόθου καθώς η Jaguar ανακοίνωσε επίσημα ότι θα βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή το εντυπωσιακό C-X75 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο σαλόνι του Παρισιού το 2010. Το supercar θα κατασκευαστεί με τη συνεργασία της ομάδας Williams από την Formula 1 και θα χρησιμοποιεί υβριδική διάταξη για τη μετάδοση της κίνησης. Μάλιστα η απόφαση είναι τα πρώτα κομμάτια να πουληθούν μέσα στο 2013 με τιμή κοντά στις 850.000 ευρώ και μόλις 250 αυτοκίνητα θα διατεθούν προς πώληση.

Το C-X75 που θα βγει στην παραγωγή θα έχει έναν κινητήρα turbo με μικρό σχετικά κυβισμό και όχι κάποιο θηριώδες μοτέρ με χωρητικότητα πολλών λίτρων. Πιθανότατα να πρόκειται για κάποιο τετρακύλινδρο κινητήρα των 1,6 λίτρων με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτούς που θα κινούν τα μονοθέσια της F1 to 2013, οπότε η εμπλοκή της Williams δείχνει επιβεβλημένη. Επιπλέον για να δικαιολογήσει το χαρακτήρα του supercar, το C-X75 θα διαθέτει επιπλέον ισχύ χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, σε υβριδική διάταξη που θα δίνουν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά ενός τετρακίνητου.

Η Jaguar θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Williams σε αρκετούς τομείς όπως την αεροδυναμική, την τεχνολογία υλικών για την κατασκευή του αμαξώματος αλλά και την υβριδική τεχνολογία. Οι επιδόσεις τους θα είναι από τις πιο εντυπωσιακές για αυτοκίνητο, έστω και περιορισμένης παραγωγής καθώς τα 0-100km/h θα επιτυγχάνονται σε 3 δευτερόλεπτα συν κάποια δέκατα επιπλέον, ενώ η τελική θα ξεπερνά τα 320km/h. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι εκπομπές CO2 θα είναι 99g/km και θα μπορεί να κινείται μόνο με ηλεκτρισμό για απόσταση πενήντα χιλιομέτρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...