Toyota FT-86 II: Νέες πληροφορίες

Έρχεται το 2012 με κινητήρα boxer

  • -
  • -

Η αναμονή καλά κρατεί για το νέο μοντέλο της Toyota, το οποίο αναμένεται να ξυπνήσει κάπως από τον οδηγικό λήθαργο στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας. Αν και το Toyota FT-86 έχει αρχίσει να κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις στο φωτογραφικό φακό, μόλις πρόσφατα επιβεβαιώθηκαν μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά και η έναρξη των πωλήσεων του μέσα στο 2012.

Πηγή δύναμης για το αυτοκίνητο παραγωγής θα είναι ένας 4κύλινδρος boxer κινητήρας 2,0 λίτρων, ο οποίος θα προέρχεται από τα ράφια της Subaru. Βασικό του χαρακτηριστικό, εκτός από την επίπεδη αρχιτεκτονική του, είναι το σύστημα D-4S της Toyota, το οποίο ακολουθεί την σύγχρονη λογική του άμεσου ψεκασμού. Ο νέος κινητήρας σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις των ανθρώπων της Toyota θα προσπαθεί να μην θυσιάσει το green προφίλ της εταιρείας, παρέχοντας όμως την απαραίτητη ισχύ, για το ταμπεραμέντο του FT-86.

Διαθέσιμο, εκτός από ένα σπορ διαθέσεων χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, θα είναι και ένα επίσης 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με σειριακή λειτουργία και δυνατότητα χειρισμού από το τιμόνι. Ιδανικό δώρο για τους πιο θερμόαιμους είναι το μηχανικό διαφορικό περιορισμένη ολίσθησης – lsd – το οποίο θα βρίσκεται στον πίσω άξονα, όπου και θα μεταφέρεται η κίνηση, του boxer κινητήρα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...