Mercedes C 63 AMG Coupe

Coupe εμφάνιση, ατμόσφαιρα και γκάζια!

  • -
  • -

Αναμενόμενη κίνηση από του Γερμανούς, η παρουσία της C Class Coupe στη Γενευή, δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται και από μια ισχυρή έκδοση AMG, όπως άλλωστε και η ανανεωμένη sedan εκδοχή. Αφήνοντας στο περιθώριο τις μοντέρνες τάσεις του downsizing της εποχής μας, η νέα C Class Coupe παίρνει ζωή από τον πληθωρικό V8 των 6,2 λίτρων. Με ατμοσφαιρική ανάσα και μπόλικη τεχνολογία στα σωθικά του, αποδίδει 457 ίππους στις 6.500 rpm και 600 Nm ροπής. Διαθέσιμο είναι και το πακέτο μηχανικής αναβάθμισης AMG performance package, το οποίο στέλνει περίπου 30 ίππους επιπλέον στους πίσω τροχούς της C 63 AMG Coupe. Σημαντικό εφόδιο στο οπλοστάσιο της νέας έκδοσης, το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων  AMG speed-shift MCT, το οποίο παρέχει συνολικά τέσσερα προγράμματα λειτουργίας.

Στον τομέα των επιδόσεων τα 100 km/h από στάση ανακοινώνονται σε 4.5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Στο τομέα της κατανάλωσης καυσίμου, η μέση τιμή που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι 12.0 lt/100km (CO2 280 gr/km). Η C63 AMG έχει ελαφρώς μεγαλύτερα μετατρόχια από τις απλές C-Class Coupe. Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης παραμένει ίδια με τις απλές εκδόσεις, αλλά η γεωμετρία είναι αλλαγμένη, με περισσότερο αρνητικό camber, καθώς και νέους ελαστικούς συνδέσμους.

Στο εσωτερικό της C63 AMG ο εξοπλισμός και η ποιότητα κατασκευής τραβούν τα βλέμματα. Στην εξωτερική εμφάνιση, τα σήματα της AMG και οι τροχοί των 18 ιντσών, υπογράφουν την παρουσία του V8 κάτω από το καπό, ενώ για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν επιλογές οπτικής αναβάθμισης.

Η τιμή της νέας C 63 AMG Coupe, θα ξεκινά στην Ευρώπη από τα 72.590 €, ενώ οι πιο brutal εμφανισιακά εκδόσεις, θα κοστίζουν μέχρι και  77.230 €. To AMG perfomance package τιμάται επιπλέον 7.100 €. Επίσημα το ντεμπούτο της, η νέα C63 AMG θα το κάνει στην προσεχή έκθεση της Νέας Υόρκης, ενώ θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο Ιούλιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...