Green οχήματα της BYD

Δύο ευρωπαϊκές πρεμιέρες στο Σαλόνι της Γενεύης

  • -
  • -

Η κινεζική BYD παρουσίασε τέσσερα green οχήματα στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, στα πλαίσια της στρατηγικής της με την ονομασία “Three Green Dreams” (βλέπε παρακάτω). Δύο από αυτά, τα e6-Eco και S6DM, έκαναν την ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα.

2012 e6-Eco: Νέο πενταθέσιο crossover εξοπλισμένο με μπαταρία BYD Fe και με αναμενόμενο εύρος οδήγησης 300 km σε αστικές συνθήκες. Σύμφωνα με την BYD, χρειάζονται μόνο 40’ προκειμένου η μπαταρία του να φορτιστεί πλήρως από ένα ταχυφορτιστή 100 KW.

S6DM: Το υβριδικό S6DM διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 10 kW (Μ1) σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο 6 ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη που κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ ένας άλλος ηλεκτροκινητήρας 75 kW (Μ2) κινεί τους πίσω τροχούς. Έχει ακτίνα δράσης 60 km σε ηλεκτρική λειτουργία και πάνω από 495 km αυτονομίας σε συνδυασμό με τον 2λιτρο κινητήρα βενζίνης.

e-Bus K9: Το ηλεκτρικό λεωφορείο χρησιμοποιεί μπαταρίες BYD Fe, έχει μήκος 12 μέτρων και διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση, χαμηλό πάτωμα και τεράστιους χώρους. Μπορεί να διανύσει πάνω από 250 km με μία φόρτιση σε συνθήκες πόλης.

F3DM: Διαθέτει μπαταρίες BYD Fe και έναν 1.000άρη βενζινοκινητήρα. Στην οροφή υπάρχουν ηλιακά panels τα οποία φορτίζουν την μπαταρία Fe, η οποία χαρίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία 60 km. Η συνολική αυτονομία ξεπερνά τα 500 km.

 

Φιλοσοφία “Three Green Dreams

Η BYD στηρίζει τη green στρατηγική της “Three Green Dreams”, σε τρεις βασικούς πυλώνες:

1)     Προσιτή ηλιακή ενέργεια

2)     Αποθήκευση ενέργειας με οικολογικό χαρακτήρα

3)     Ηλεκτροκίνητη μετακίνηση

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, η καθαρή ενέργεια που παράγεται στους ηλιακούς σταθμούς μπορεί να αποθηκεύεται στους αντίστοιχους σταθμούς αποθήκευσης και κατόπιν να φορτίζει τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελεσματικά και σύμφωνα με τις ανάγκες των επιβατών, συνδυάζοντας έτσι εφαρμογές ηλιακής και ηλεκτρικής τεχνολογίας καθώς και τεχνολογίας μπαταριών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...