Hyundai Veloster

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο

  • -
  • -

Η Hyundai παρουσίασε και στην Ευρώπη το νέο της coupe με την ονομασία Veloster. Το νέο Veloster βασίστηκε στο πρωτότυπο coupe που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Σεούλ το 2007 και κρύβει μέσα του το πνεύμα της αρχικής ιδέας αλλά συγχρόνως αντικατοπτρίζει το νέο σχεδιαστικό τρόπο σκέψης της Hyundai. Το Veloster διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά κουπέ μοντέλα χάρη στη μοναδική τρίθυρη διάταξη του, όπου η τρίτη πόρτα βρίσκεται στη δεξιά μεριά του αμαξώματος για εύκολη πρόσβαση στο πίσω κάθισμα. Η εξωτερική λαβή της τρίτης αυτής πόρτας βρίσκεται κρυμμένη στο αμάξωμα ώστε να εξασφαλίζεται η ελκυστική coupe αισθητική.

Στο Veloster εφαρμόζεται η γνωστή σχεδιαστική μανιέρα «fluidic sculpture» της Hyundai, με αντιπροσωπευτικό στοιχείο τις κομψές, χυτές γραμμές. Οι χαρακτηριστικές μαύρες μπροστινές κολώνες αποτελούν οπτική συνέχεια του παρμπρίζ με τα παράθυρα δημιουργώντας ένα ενιαίο σχεδιαστικό μοτίβο. Η τεράστια εξαγωνική μάσκα φέρει στο κέντρο τον λογότυπο της Hyundai με τις λεπτομέρειες των αεραγωγών στο καπό και τις εισαγωγές αέρα στα άκρα του προφυλακτήρα να δίνουν μια sport διάθεση στο Veloster. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το πολύ μικρό κρύσταλλο της παραδοσιακής πόρτας του χώρου αποσκευών και τη διπλή εξάτμιση η οποία είναι τοποθετημένη στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα.

To Veloster κινείται από έναν ολοκαίνουργιο 4κύλινδρο 1.600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα της σειράς Gamma με άμεσο ψεκασμό, ισχύ 136 ίππους και ροπή 167 Nm. Διαθέσιμος θα είναι και ένας δεύτερος κινητήρας 1.6 λίτρων, με κλασσικό πολλαπλό ψεκασμό και απόδοση 128 ίππων. Στάνταρ κιβώτιο για την πιο ισχυρή έκδοση είναι ένα χειροκίνητο 6άρι. Ο πιο αδύναμος κινητήρας θα διατίθεται κι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις και αυτό. Σύμφωνα με τη Hyundai, το Veloster με αυτό το κιβώτιο επιτυγχάνει κατά 5-6% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, σε σχέση με ένα χειροκίνητο κιβώτιο.

Στην Ευρώπη το Veloster θα έχει την υποστήριξη του πακέτου Five Year Triple Care της Hyundai, το οποίο περιλαμβάνει πενταετή εγγύηση για απεριόριστα χιλιόμετρα, πενταετή οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικό έλεγχο του οχήματος για πέντε χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...