Seat IBΧ Crossover Project

Με νέα σχεδιαστική δομή

  • -
  • -

Δώδεκα μήνες πριν, στην περασμένη έκθεση της Γενεύης, η SEAT παρουσίασε το πρωτότυπο IBE, ένα συμπαγές σπορ coupe αυτοκίνητο που αντιπροσώπευε την εισαγωγή στη νέα σχεδιαστική γραμμή της μάρκας . Η σημερινή αποκάλυψη του IBX δείχνει πως αυτή η σχεδιαστική γραμμή είναι ευέλικτη και προσαρμόσιμη, επιτρέποντας την να εφαρμοστεί εξίσου καλά σε ένα σπορ αυτοκίνητο αλλά και σε ένα μεγαλύτερο και πιο χρηστικό μοντέλο. Όπως το ΙΒΕ, έτσι και το IBX δείχνει καθαρά το νέο σχεδιαστικό προφίλ που θα υιοθετήσουν τα μελλοντικά αυτοκίνητα SEAT.

Κατά την διάρκεια της  συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της SEAT James Muir δήλωσε πως «η νέα σχεδιαστική γραμμή ταιριάζει το ίδιο αποτελεσματικά είτε με την μορφή ενός SUV αυτοκινήτου πόλης είτε ως ένα συμπαγές σπορ coupe. Μπορείτε καθαρά να δείτε πως το IBX είναι στενά συνδεδεμένο με το IBE. Το IBX έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να φιλοξενήσει την τελευταία και πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία».

Με μήκος 4.26 μέτρα, η Crossover λογική του IBX συνδυάζεται με μια υβριδική διάταξη, η οποία προσφέρει 45 km αυτονομία κίνησης, αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Υποψήφια κινητήρια σύνολα για το IBX είναι και οι γνωστοί TSI και TDI κινητήρες του VW Group. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, αλλά ενδέχεται να υπάρξουν και τετρακίνητες εκδόσεις.Η λογική των εκδόσεων Ecomotive της Seat αναμένεται να το πλαισιώσει επίσης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...