Ήρθε στην Ελλάδα το νέο SUV της Lynk & Co – Η τιμή του

Την εμπορική της σταδιοδρομία στη χώρα μας ξεκινά με κάθε επισημότητα η Lynk & Co με το πρώτο της μοντέλο, το «01», να τοποθετείται στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των C-SUV.

  • -
  • -

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που επέλεξε η Lynk & Co, για να ξεκινήσει την εμπορική της δραστηριότητα (θα ακολουθήσουν σύντομα άλλες 11 αγορές).

Η εισαγωγή και διανομή των μοντέλων της Lynk & Co στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το όμιλο SEEAG που εδρεύει στη Σλοβενία. Ο όμιλος SEEAG έχει 30 χρόνια εμπειρίας στην εισαγωγή, διανομή, χονδρική και λιανική πώληση αυτοκινήτων στα Βαλκάνια, όπως και στην παροχή υπηρεσιών leasing, ενώ το πρώτο κατάστημα της Lynk & Co στην Ελλάδα βρίσκεται στο Μαρούσι (επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 29).

Θυμίζουμε επίσης, ότι η Lynk & Co, είναι θυγατρική του κινεζικού κολοσσού Geely στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων διάσημες φίρμες όπως η Volvo και η Smart, αλλά και οι Polestar, LEVC και Zeekr.

Ένα PHEV με 75 km ηλεκτρικής αυτονομίας

Όσον αφορά τον κινητήρα του Lynk & Co 01, οι επιλογές σας είναι η εξής… μία. Ένα plug-in hybrid σύνολο με συνδυαστική ισχύ 261 ίππων, το οποίο χρησιμοποιεί ένα τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων (180 PS με 265 Nm), ένα ηλεκτρικό μοτέρ και φυσικά, μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 17,6 kWh, η οποία δύναται να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στο όχημα έως 75 km. Η δε ισχύς μεταφέρεται στους τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων.

Σε ότι αφορά την επιτάχυνση του οχήματος, τα πρώτα 0-100 km/h από στάση έρχονται σε χρόνο 8’’, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h.

Με μήκος πλάτος και ύψος στα 4,5, 1,8 και 1,6 m αντίστοιχα το Lynk & Co 01, τοποθετείται και από πλευράς διαστάσεων στην κλάση των C-SUV και συγκεκριμένα στο ανώτερο mainstream κομμάτι αυτής.

Στα του εξοπλισμού του μοντέλου, στην κυριολεξία, έρχεται φορτωμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης, ασφάλειας, συνδεσιμότητας αλλά και τεχνολογίας, με τον οδηγό να λαμβάνει πλήθος πληροφοριών και ενημερώσεων μέσα από μια οθόνη 12,3’’, ενώ στις 12,8’’ βρίσκεται η διαγώνιος της οθόνης αφής του συστήματος πολυμέσων που δέχεται και φωνητικές εντολές. Υπάρχουν επίσης μεταξύ άλλων, ένας σκληρός δίσκος χωρητικότητας 64 GB, μια πανοραμική γυάλινη ανοιγόμενη οροφή, ένα ηχοσύστημα 10 ηχείων της Infinity, Wi-Fi hotspot κ.α.

Οι δε χώροι του είναι ιδανικοί για την κάλυψη των αναγκών μιας τετραμελούς οικογένειας, με το χώρο φόρτωσης να προσφέρει υπό κανονικές συνθήκες, 461 lt αποθηκευτικού όγκου.

Στην τιμή, των 49.950 ευρώ

Το Lynk & Co 01 είναι διαθέσιμο πλέον στην ελληνική αγορά στην τιμή των 49.950 ευρώ σε ένα επίπεδο εξοπλισμού και με δυο χρωματικές επιλογές, σε μπλε ή σε μαύρο. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, η τιμή ίσως να μην παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, καθώς η Lynk & Co ακολουθεί το μοντέλο της συνδρομής για το χρονικό διάστημα που επιθυμεί ο χρήστης. Πρόκειται για έναν ευέλικτο τρόπο απόκτησης αυτοκινήτου στον οποίο ειδικεύεται εδώ και πολλά χρόνια.

Η Lynk & Co, συνοδεύει επίσης το παρθενικό της μοντέλο με εργοστασιακή εγγύηση 4 ετών και έχει θέσει ως στόχο, την πώληση 500 αυτοκινήτων έως το τέλος του έτους και 5.000 οχημάτων έως και το 2026.

Δείτε ακόμα: Όλες οι κινεζικές μάρκες αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Σύντομα μάλιστα, το δίκτυο της εταιρείας θα αναπτυχθεί περαιτέρω, πέραν του ενός καταστήματος που υπάρχει στο Μαρούσι, με τους ανθρώπους της φίρμας να έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία για τη δημιουργία 7 εμποριών σε επιλεγμένες τοποθεσίες ανά τη χώρα μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...