Νέο smart forspeed Concept

Πρωτότυπο ηλεκτρικό Roadster στη Γενεύη

  • -
  • -

Το είχαμε αποκαλύψει στα μέσα Γενάρη και να που τελικά παρουσιάστηκε στη Γενεύη. Το σχήμα μπορεί να σας φέρνει στο μυαλό το Smart Crossblade που παράχθηκε σε 2000 κομμάτια, κάποιο(α) εκ των οποίων πουλήθηκαν και στην Ελλάδα! Ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο που συνδύαζε τα μειονεκτήματα της μοτοσικλέτας αλλά και του αυτοκινήτου στην κίνηση στη δρόμο. Οι επιβάτες του Crossblade ήταν στο έλεος των καιρικών συνθηκών όπως οι αναβάτες των δίτροχων, ενώ λόγω πλάτους δεν είχε την ευελιξία μιας μοτοσικλέτας πχ να αποφύγει το μποτιλιάρισμα.

 

Η επίσημη πρεμιέρα του πρωτότυπου Smart Forspeed έγινε στη Γενεύη και αποτελεί μια πρόγευση για τις σχεδιαστικές ιδέες που θα έχει η επόμενη γενιά Fortwo. Το εκθεσιακό μοντέλο θα έχει τη μετάδοση του ηλεκτροκίνητου Smart, εξ ου και η υποδοχή για τη φόρτιση όπως μπορείτε να δείτε στη συλλογή εικόνων. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 40 ίππους και έχει επιπλέον λειτουργία boost, μέσω διακόπτη στο ταμπλό, που προσφέρει 7 ίππους ακόμη. Η μπαταρία λιθίου των 16.5 kWh μπορεί να φορτίσει από οποιαδήποτε παροχή 220V, φτάνοντας σε πληρώτητα 80% μέσα σε 45 λεπτά.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν το συγκεκριμένο Roadster θα δει τη γραμμή παραγωγής, ή κάποια πιο συμβατική εκδοχή η οποία τουλάχιστον να κρατά στεγνούς τους επιβάτες σε περίπτωση βροχής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...