SEAT Leon: Νέα φθηνότερη έκδοση με 115 ίππους – Πότε έρχεται Ελλάδα

Το αναβαθμισμένο μικρομεσαίο της SEAT ετοιμάζεται να έρθει και στη χώρα μας με νέα κινητήρια σύνολα και πιο μοντέρνες τεχνολογίες.

  • -
  • -

Το Leon είναι ένα από τα διασημότερα, αν όχι το διασημότερο μοντέλο της SEAT, προσφέρονται εντυπωσιακή εμφάνιση, αποδοτικούς κινητήρες, χώρους και πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο σε ανταγωνιστική τιμή. Τώρα η ισπανική μάρκα, θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στην αγορά, εμπλουτίζει τη γκάμα κινητήρων με νέες προσθήκες, αλλά και το εσωτερικό με νέες τεχνολογίες.

Νέα βασική έκδοση με 115 ίππους

Διαθέσιμο με μία μεγάλη ποικιλία κινητήριων συνόλων, το Leon διαθέτει μοτέρ βενζίνης με αλλά και χωρίς ήπια υβριδική τεχνολογία, diesel και plug-in hybrid με αποδόσεις που κυμαίνονται από 115 έως και 204 ίππους. Πλέον, στη βάση της γκάμας, τη θέση του φθηνότερου 1.000άρη 3κύλινδρου των 110 ίππων παίρνει ένας νέος 1.500άρης TSI ο οποίος αυξάνει την ιπποδύναμη στους 115 ίππους και τη ροπή στα 220 Nm (+20 Nm σε σχέση με πριν). Για ακόμη μία φορά συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Από πλευράς κατανάλωσης και εκπομπών χρησιμοποιεί 5,3-5,8 lt/100km και παράγει 120-132 g/km CO2, κάτι που σημαίνει πως λογικά στις εκδόσεις που θα βρίσκονται στο κάτω άκρο της γκάμας θα απαλλάσσεται και από τα Τέλη Κυκλοφορίας λόγω χαμηλών εκπομπών.

2

Τα δύο ήπια υβριδικά σύνολα eTSI θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αποδίδοντας 115 και 150 ίππους αντίστοιχα, ενώ συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Το ίδιο θα ισχύσει και για το 2λιτρο diesel μοτέρ των 150 ίππων το οποίο για ακόμη μία φορά θα χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Περνώντας στο plug-in hybrid σύνολο τώρα, εδώ αν και έχουμε τον ίδιο συνδυασμό βενζινοκινητήρα 1.500 κυβικών και 150 ίππων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 115 ίππων (204 συνδυαστικοί ίπποι), η αύξηση στη χωρητικότητα της μπαταρίας (πλέον φτάνει τις 19,7 kWh) έφερε και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία η οποία πλέον ξεπερνά τα 100 km. Αναβάθμιση όμως είχαμε και στον τομέα της φόρτισης, καθώς πλέον το Leon PHEV μπορεί να χρησιμοποιήσει και ταχυφορτιστή με ισχύ έως 50 kW εκτός της AC φόρτισης των 11 kW, ρίχνοντας σημαντικά το χρόνο που χρειάζεται να περάσει στο σταθμό.

2

Με νέα οθόνη infotainment 12,9 ιντσών

Αλλαγές τώρα έχουμε και στο τεχνολογικό κομμάτι, με το ανανεωμένο Leon να έρχεται καταρχάς με νέα προαιρετικά LED matrix φώτα, τα οποία είναι διαθέσιμα για πρώτη φορά στο μοντέλο. Στο εσωτερικό έχουμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών να συνδυάζεται πλέον από τη βασική κιόλας έκδοση με κεντρική οθόνη 10,4 ιντσών, ενώ προαιρετικά διατίθεται και μία ακόμη μεγαλύτερη 12,9 ιντσών. Παράλληλα, το νέο Leon θα φέρει και νέο βάση ασύρματης φόρτισης για το κινητό με ισχύ έως 15W και τεχνολογία ψύξης.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα νέα CUPRA Formentor & Leon - Πότε ξεκινά το λανσάρισμα

Πότε θα έρθει Ελλάδα;

Με την παραγωγή για το νέο Leon να ξεκινά μέσα στον τρέχον μήνα, η ελληνική αντιπροσωπεία μας είπε πως τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στη χώρα μας μέσα στον Ιούλιο. Πληροφορίες σχετικά με τις τιμές λογικά θα έχουμε σύντομα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...