Νέα Mercedes EQS: Με οθόνη 141 cm και αυτονομία 799 km!

Η πληθωρική Mercedes-Benz EQS ανανεώθηκε στα σημεία, αλλά επιπλέον εφοδιάστηκε με μεγαλύτερη μπαταρία, στοιχείo που αύξησε σημαντικά και την αυτονομία.

  • -
  • -

Μπορεί να μην πέρασε σημαντικό χρονικό διάστημα από τη μέρα που παρουσιάστηκε η EQS, αλλά η Mercedes-Benz προχώρησε σε μία μικρή ανανέωση της εντυπωσιακής αμιγώς ηλεκτρικής λιμουζίνας. Οι Γερμανοί δεν περιορίστηκαν σε μία σχεδιαστική αναβάθμιση του μοντέλου, αλλά την ενίσχυσαν με μία νέα μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, αυξάνοντας περαιτέρω την αυτονομία της. 

Εξωτερική σχεδίαση, όπως λέμε S-Class!

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση του αμαξώματος, σε σχέση με την pro facelift εκδοχή, οι αλλαγές περιορίζονται στο εμπρός μέρος. Μοιάζει να δανείζεται αρκετά στοιχεία από την συμβατική S-Class, με την κλειστή μάσκα να είναι πλήρως ανασχεδιασμένη. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι οριζόντιες χρωμιομένες γραμμές, που συνδυάζονται με νέο προφυλακτήρα. Επιπλέον, το σήμα της εταιρείας στην άκρη του εμπρός καπό είναι αντίστοιχο με αυτό που συναντάμε στη συμβατική S-Class, με το αστέρι να δεσπόζει σε περίοπτη θέση. 

Εσωτερικό: Απαράμιλλη πολυτέλεια

Στην καμπίνα των επιβατών δεν συναντάμε σημαντικές διαφορές, παρά μόνο μικρές λεπτομέρειες, όπως η χρήση χρωμίου στους αεραγωγούς. Επιπλέον, έχει χρησιμοποιηθεί νέο δέρμα, ενώ μεγαλύτερο επίπεδο άνεσης προσφέρουν τα πίσω καθίσματα, στα οποία έχει τοποθετηθεί περισσότερο αφρώδες υλικό. Ακόμα, η MBUX Hyperscreen περιλαμβάνεται πλέον στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, με τους εμπρός επιβάτες να έχουν μπροστά τους μία γυάλινη ψηφιακή επιφάνεια με συνολικό μήκος 141 cm! 

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz EQS! 

Κινητήρια σύνολα: Ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία!

Η πιο ουσιαστική αλλαγή στη νεότερη έκδοση της EQS κρύβεται κάτω από το φουτουριστικό αμάξωμα. Συγκεκριμένα, η μπαταρία των 108,4 kWh έχει αντικατασταθεί από μία μεγαλύτερη χωρητικότητας 118,0 kWh. Αυτό σημαίνει ότι η 450 4MATIC προσφέρει πλέον 799 km αυτονομίας, αντί για 717 km, με μέση κατανάλωση που κυμαίνεται από 20,9 έως 17,0 kWh/100 km. Αυτό μεταφράζεται σε αυξημένη κατά 11% αυξημένη αυτονομία! Αντίστοιχα, η EQS 450+ μπορεί να προσφέρει έως και 822 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση! Ακόμα, η ανανεωμένη EQS 4ΜΑTIC έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ρυμούλκησης, με το νούμερο να αυξάνεται από τα 750 kg στα 1.700 kg! H νέα Mercedes-Benz EQS θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στη γερμανική αγορά από τα τέλη Απριλίου, με τις βασικές εκδόσεις να μην έχουν διαφορά στην τιμή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...