Στην Ελλάδα οι νέες Mercedes EQA και EQB - Τιμές

Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες EQA και EQB άνοιξαν στην Ελλάδα, με τα πρώτα αυτοκίνητα να βρίσκονται στις εκθέσεις της Mercedes τις επόμενες μέρες.

  • -
  • -

Με εντυπωσιακό αμάξωμα SUV, ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προνοητική πλοήγηση με Electric Intelligence, τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μέλη της οικογένειας compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz έχουν αποκτήσει πολλούς θαυμαστές. Τώρα, οι EQA και EQΒ γίνονται ακόμη πιο ελκυστικές τόσο για νέους πελάτες, όσο και για παλιούς που επιλέγουν για πρώτη φορά ηλεκτρικό όχημα, καθώς διαθέτουν ανανεωμένη εμφάνιση, διάφορες αναβαθμίσεις της αποδοτικότητας και νέα, χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Το MBUX με βελτιωμένο χειρισμό με φωνητικές εντολές και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης έχουν ανανεωθεί, ενώ με την τεχνολογία φόρτισης Plug & Charge και τα προαιρετικά Sound Experiences, οι καινοτομίες από τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας βρίσκουν τη θέση τους στους εκπροσώπους της compact κατηγορίας.

eqa

Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες εκδόσεις των EQA & EQΒ ξεκινούν άμεσα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες τα μοντέλα αυτά θα βρίσκονται στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της χώρας μας.

Ανανεωμένη εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση

Με τη νέας σχεδίασης επιφάνεια Black Panel με μοτίβο αστεριών μπροστά, οι EQA και EQΒ εναρμονίζονται οπτικά με τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας. Μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων, ενώ ο νέος προφυλακτήρας τονίζει το πλάτος του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου. Σχεδιαστικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στα πίσω φώτα.

eqa

Οι καινοτομίες στον εσωτερικό χώρο περιλαμβάνουν το τιμόνι νέας γενιάς με χειριστήρια αφής, καθώς και τον διάκοσμο σε καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους και μοτίβο Mercedes-Benz με φωτισμό .

Μεγαλύτερη αυτονομία χάρη στις τεχνολογικές βελτιώσεις

Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz εργάστηκαν με εξαντλητική λεπτομέρεια και μπόρεσαν να αυξήσουν την αυτονομία της EQA στα 560 χιλιόμετρα κατά WLTP. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αεροδυναμικές βελτιώσεις και ελαστικά βελτιστοποιημένης αντίστασης κύλισης. Η νέα λειτουργία μεγιστοποίησης αυτονομίας προσφέρει πλεονεκτήματα στην καθημερινή χρήση: οι καταναλωτές ενέργειας, όπως η οθόνη ή ο κλιματισμός, μπορούν να απενεργοποιούνται ή να περιορίζεται η λειτουργία τους προς όφελος της αυξημένης αυτονομίας.

eqa

Για την πενταθέσια EQΒ διατίθεται για πρώτη φορά ως προαιρετικός εξοπλισμός μία διάταξη ρυμουλκούμενου με σύστημα σταθεροποίησης ESP. Το μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης με φρένα ανέρχεται σε 1.400 (εμπροσθιοκίνητη έκδοση) ή 1.700 kg (τετρακίνητη έκδοση).

Πιο εύκολη και άνετη φόρτιση με την τεχνολογία Plug & Charge

Με τη λειτουργία Plug & Charge της υπηρεσίας Mercedes me Charge , οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα EQA & EQΒ ακόμα πιο άνετα σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με δυνατότητα Plug & Charge: μετά τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετος έλεγχος ταυτότητας του πελάτη. Το όχημα κι ο σταθμός φόρτισης επικοινωνούν απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης.

Οθόνες 10,25 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό

Οι EQA και EQΒ εξοπλίζονται με τη νέα γενιά MBUX. Τρία στυλ προβολής (διακριτικό/σπορ/κλασικό) και τρεις τρόποι λειτουργίας (πλοήγηση/υποβοήθηση/service) επιτρέπουν την προσαρμογή της εμφάνισης των ενδείξεων. Στο πλαίσιο της ελαφρώς διαφορετικής λογικής προσφοράς, η κεντρική οθόνη των 10,25 ιντσών καθώς και ο πίνακας οργάνων επίσης 10,25 ιντσών, περιλαμβάνoνται πλέον στον βασικό εξοπλισμό. Η παρουσίαση των λειτουργιών φόρτισης στο MBUX έχει επίσης βελτιωθεί. Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App , η έξυπνη φωνητική υποβοήθηση αποκτά ακόμα περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και μάθησης.

eqa

Το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester, σε συνδυασμό με τη νέα γενιά MBUX, προσφέρει την καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos, η οποία προσδίδει περισσότερο χώρο, καθαρότητα και βάθος στη μουσική.

Η βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων περιλαμβάνει μια νέα μονοσκοπική κάμερα πολλαπλών λειτουργιών και μια νέα εφεδρική κάμερα. Το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει εκτενώς βελτιωμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας λειτουργεί πλέον πιο άνετα επεμβαίνοντας στη διεύθυνση αντί του ESP.

Οι ανανεωμένες EQA & EQΒ: με μια ματιά

  • Τέσσερις νέες ζάντες αλουμινίου σε μεγέθη 18, 19 και 20 ιντσών και δύο νέα χρώματα βαφής ολοκληρώνουν τη σειρά μοντέλων της EQA.
  • Η κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών διατίθεται πλέον ως βασικός εξοπλισμός για όλες τις EQA & EQΒ.
  • Με τρία στυλ προβολής (κλασικό/σπορ/διακριτικό), τρεις τρόπους λειτουργίας (πλοήγηση/υποβοήθηση/service) και τους 10 χρωματικούς συνδυασμούς του ατμοσφαιρικού φωτισμού, είναι δυνατή η εξατομίκευση των γραφικών των οθονών.
  • Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz εργάστηκαν με εξαντλητική λεπτομέρεια και μπόρεσαν να αυξήσουν την αυτονομία της EQA στα 560 χιλιόμετρα  κατά WLTP.
  • Χάρη στη διεπαφή Zero Layer του MBUX, ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει κύλιση στα διάφορα υπομενού ούτε να δίνει φωνητικές εντολές. Στο επάνω επίπεδο του οπτικού πεδίου προβάλλονται εφαρμογές που σχετίζονται με τις συνθήκες και το περιβάλλον.
  • Ο χειρισμός των συστημάτων στάθμευσης, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στο MBUX, είναι πιο διαισθητικός και άμεσος. Το πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°  υποστηρίζει τον οδηγό κατά την είσοδο και έξοδο από κάθετες και παράλληλες θέσεις στάθμευσης.
  • Το μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης των εκδόσεων 4MATIC της EQΒ ανέρχεται στα 1.700 κιλά. Για πρώτη φορά το μοντέλο διατίθεται προαιρετικά ως πενταθέσια έκδοση με διάταξη ρυμουλκούμενου.

Εκδόσεις και τιμές

Η Mercedes EQA διατίθεται στις εκδόσεις EQA 250+, EQA 300 4MATIC και EQA 350 4MATIC. Η ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας στη βασική ανέρχεται στα 70,5 kWh και στις τετρακίνητες στα 66,5 kWh, με την απόδοση να είναι στους 190, 228 και 292 ίππους, αντίστοιχα.

eqa

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLB – Οι τιμές όλων των εκδόσεων

Όσο για την αυτονομία, κυμαίνεται από 496 έως 560 km για την EQA 250+ και από 411 έως 459 km για τις EQA 300 4MATIC και EQA 350 4MATIC. Οι τιμές – χωρίς την κρατική επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 - ξεκινούν στην Ελλάδα από:                                     

  • EQA 250+: 54.500 ευρώ
  • EQA 250+ Style Edition: 51.950 ευρώ     
  • EQA 300 4MATIC: 57.550 ευρώ
  • EQA 350 4MATIC: 60.400            

Από την άλλη πλευρά το μεγαλύτερο SUV με έως και 7 θέσεις, ξεκινά από 58.450 ευρώ. Τα δύο καθίσματα στην τρίτη σειρά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα με ύψος έως 1,65 μέτρα, ενώ εκεί μπορούν να τοποθετηθούν και παιδικά καθίσματα. Ο όγκος φόρτωσης από 495 έως 1.710 ή 465 έως 1.620 λίτρα (για την πενταθέσια και την επταθέσια έκδοση αντίστοιχα) ισοδυναμεί με αυτόν ενός μεσαίου μεγέθους στέισον αυτοκινήτου.

eqb

Τα ηλεκτρικά σύνολα είναι ακριβώς ίδια με αυτά της EQA, αποδίδοντας 190, 228 και 292 ίππους. Αναλυτικά οι τιμές της ανανεωμένης EQΒ:                                 

  • EQΒ 250+: 58.450 ευρώ               
  • EQΒ 300 4MATIC: 60.800 ευρώ
  • EQΒ 350 4MATIC: 63.550 ευρώ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...