Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Captur - Πότε έρχεται Ελλάδα

Ριζικά ανασχεδιασμένο και ενισχυμένο με πληθώρα τεχνολογιών, το νέο Renault Captur έχει στόχο να διατηρηθεί πρωταγωνιστής στα B-SUV.

  • -
  • -

Το Renault Captur αποτελεί τον εκπρόσωπο της γαλλικής μάρκας στην κατηγορία των B-SUV και έχοντας μία σειρά από άσσους στο μανίκι του, κατάφερε να διατηρηθεί ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του ανταγωνιστικού segment. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2013 όταν και αποκαλύφθηκε, έχουν πωληθεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα! Για να διατηρηθεί επίκαιρο, η Renault προχώρησε σε ένα εκτενές φρεσκάρισμα, το οποίο δεν περιορίζεται σε μερικές διακριτικές πινελιές, αλλά εκτείνεται στο ριζικό ανασχεδιασμό επιμέρους στοιχείων. 

Σχεδίαση – Υιοθετώντας τη νέα ταυτότητα

Η σημαντικότερη και μεγαλύτερη αλλαγή είναι εμφανής από τις πρώτες εικόνες. Το εμπρός μέρος του Captur έχει αλλάξει τελείως, υιοθετώντας τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault. Έχει δανειστεί στοιχεία από το Clio, το νέο Scenic, αλλά και το Rafal, με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα που κάνουν χρήση τεχνολογίας LED, αλλά και με τα κάθετα φώτα ημέρας να συμπληρώνουν την εικόνα του. Η εμπρός μάσκα φιλοξενεί το νέο σήμα της γαλλικής μάρκας, με το αποτέλεσμα να είναι σαφώς αναβαθμισμένο και σύγχρονο.

Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι σαφώς λιγότερες, αφού έχουν διατηρηθεί τα ίδια φωτιστικά σώματα ελαφρώς διαφοροποιημένα, με τον προφυλακτήρα να έχει επίσης αλλάξει στις λεπτομέρειες. Τα προστατευτικά γύρω από το αμάξωμα ενισχύουν τον crossover χαρακτήρα του, ενώ νέα σχεδίαση έχουν οι ζάντες αλουμινίου. Θα διατίθεται με διχρωμία στο αμάξωμα, ενώ η παλέτα που προσφέρεται περιλαμβάνει 14 διαφορετικούς χρωματισμούς. Επιπλέον, θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο και στην έκδοση Esprit Alpine

Εσωτερικό – Σύγχρονο σε συνεργασία με τη Google

Η καμπίνα των επιβατών εξακολουθεί να διατηρεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία που γνωρίζουμε, με ειδοποιό διαφορά τη νέα κεντρική κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής με διαγώνιο 10,4 ίντσες. Αυτή φιλοξενεί τη νεότερη γενιά του συστήματος πολυμέσων OpenR Link, το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Google και υποστηρίζει τις εφαρμογές της.

captur

Διαθέτει τεχνολογία Android Automotive 12, κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά στο B-Segment. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιβάτες να απολαμβάνουν μία άνετη εμπειρία, με τη χρήση του συστήματος πολυμέσων να είναι το ίδιο εύκολη με αυτή ενός smartphone. Φυσικά, είναι απόλυτα συμβατό με Android Auto και Apple Carplay, ενώ υποστηρίζει περισσότερες από 50 εφαρμογές και Google Services, όπως Google Maps, Google Assistant.

Νέος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, σε διάσταση 10,25’’, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και σήμερα προσφέρει τη δυνατότητα απεικόνισης και του συστήματος πλοήγησης. Oι κόμπακτ διαστάσεις του εξακολουθούν να συνδυάζουν πρακτικότητα, αλλά και ευρυχωρία. Το συρόμενο ρυθμιζόμενο πίσω κάθισμα (έως και 16 cm) το διατηρεί ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της κατηγορίας, με τους επιβάτες να έχουν έως και 221 mm για τα γόνατα τους. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενο το συρόμενο κάθισμα ο χώρος αποσκευών μπορεί να εκτοξευθεί έως και 616 lt. 

Κινητήρες – Μία έκδοση για κάθε επιθυμία

Το νέο Captur θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικές τεχνολογίες. Οι κινητήρες βενζίνης θα είναι τέσσερις, με τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο TCe των 1.000 cc των 90 ίππων να τοποθετείται στη βάση της γκάμας. Ο 1.300άρης TCe ενισχυμένος με το σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V θα προσφέρεται με ισχύ 140 και 160 ίππων, ενώ σε κάποιες χώρες θα διατίθεται και με το σύνολο των 1.300 cc και απόδοση 155 ίππων, χωρίς την παρουσία mild hybrid και αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο.

Το γαλλικό B-SUV θα προσφέρεται επιπλέον και σε έκδοση LPG, αλλά και στην έκδοση E-Tech Full Hybrid που γνωρίσαμε στο Clio, με το αποδοτικό σύνολο των 145 ίππων. Όσον αφορά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, το Captur περιλαμβάνει 28 συστήματα και τεχνολογίες, με τις περισσότερες να περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault 5 E-Tech - Η τιμή του

Όσο την εμπορική του πορεία, στην Ελλάδα θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2024, με τις τιμές να ανακοινώνονται λίγο πριν το λανσάρισμα.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...