Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ με 612 PS

Η νέα Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ είναι τόσο ισχυρή όσο ήταν πριν από μερικά χρόνια τα V12 μοντέλα της AMG…

  • -
  • -

Η Mercedes-AMG παρουσίασε σήμερα την E53 Hybrid 4Matic+, η οποία θα κυκλοφορήσει σε δυο τύπους αμαξώματος, sedan και wagon. Η E53 είναι τόσο ισχυρή ώστε να μην αφήσει παραπονεμένους τους φανατικούς θαυμαστές της AMG και ιδίως εκείνους της απερχόμενης E63 αλλά και τόσο προηγμένη τεχνολογικά, ώστε να βάλει σε σκέψεις τους ιδιοκτήτες της S-Class.

Με 612 ίππους και 750 Nm ροπή

Ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινήτηρας 3,0 λίτρων με 6 κυλίνδρους (σε σειρά) αποδίδει 449 PS με 560 Nm ροπής, ενώ το E-synchronous ηλεκτρομοτέρ συνεισφέρει επιπλέον 163 PS και 480 Nm ροπής.

Συνδυαστικά, το σύστημα αποδίδει 577 ίππους ωστόσο, χάρη στη λειτουργία εκκίνησης «Race Start» (μέρος του πακέτου AMG Dynamic Plus) η ισχύς αυξάνεται στους 612 ίππους με τη ροπή να φθάνει τα 750 Nm!

Αποτέλεσμα, τα πρώτα 0-100 km/h να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,8’’ και η τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, εκτός κι αν προσθέσει κανείς το πακέτο AMG Driver, το οποίο αυξάνει την τελική του οχήματος στα 280 km/h.

Η Mercedes-AMG υποστηρίζει ότι η νέα E53 μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητες έως και 140 km/h αμιγώς ηλεκτρικά, με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων AMG Speedshift TCT των εννέα σχέσεων, όπως κάνει και η BMW με το plug-in hybrid 550e .

Η 400V μπαταρία έχει χωρητικότητα 28,6 kWh και είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα του πορτμπαγκάζ. Όταν συνδέεται σε έναν φορτιστή DC 60 kW, μπορεί να φορτιστεί από 10-80% σε μόλις 20 λεπτά, ενώ προσφέρει και μια ηλεκτρική αυτονομία στο όχημα της τάξεως των 100 χιλιομέτρων.

Οι διαφορές σε σχέση με τις απλές… E-Class

Σε σχέση με την 6η γενιά της E-Class, η νέα E53 AMG διαθέτει αυξημένη ακαμψία, βελτιωμένη εμπρός ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα, προσαρμοζόμενη ανάρτηση και ενεργητική τετραδιεύθυνση.

Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζει χάρη στη νέα επένδυση της μάσκας, με κάθετα φωτιζόμενα πτερύγια, από τα φαρδύτερα μπροστινά φτερά (+11 mm σε κάθε πλευρά σε σύγκριση με τη Mercedes-Benz E-Class), τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, την AMG ποδιά αλλά και από της νέας σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος, των 19 έως 21’’.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μια μικρή αεροτομή, διαχύτης, διπλές απολήξεις στην εξάτμιση και φυσικά τα εντυπωσιακά φώτα LED που εκτείνονται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο το πίσω μέρος του αμαξώματος.

Δείτε ακόμα: Η Mercedes-AMG G 63 που κοστίζει 1,2 εκατ. ευρώ

Στην καμπίνα, δεσπόζει το σύστημα MBUX με την Superscreen οθόνη, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που φέρουν την υπογραφή της AMG, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα καθώς και όλα τα συστήματα άνεσης, ασφάλειας, συνδεσιμότητας αλλά και ψυχαγωγίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...