Dacia: Ανανέωση για τα Jogger, Sandero Streetway και Stepway – Τι φέρνει το MY24;

Τα επιτυχημένα μοντέλα της ρουμανικής μάρκας φρεσκάρονται για το 2024 και γίνονται πιο ασφαλή, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζουν και τα εξοπλιστικά τους πακέτα.

  • -
  • -

Το Dacia Sandero, αποτελεί το best-seller της ρουμανικής μάρκας και με αφορμή τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο αυτό και στις δύο του εκδοχές (Streetway και Stepway), αλλά και το Jogger ανανεώνονται για το 2024. Τα MY2024 θα φέρουν αλλαγές που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας, αλλά και νέες χρωματικές επιλογές, ενώ δεν θα λείπει και ο πιο πλούσιος βασικός εξοπλισμός. Οι παραγγελίες για τα ανανεωμένα μοντέλα θα ανοίξουν τον Απρίλιο, με την ακριβή ημερομηνία να εξαρτάται από την κάθε χώρα.

Dacia-Sandero Stepway-2024-2

Ο νέος GSR II φέρνει υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας

Ο πιο πρόσφατος «Παγκόσμιος Κανονισμός Ασφαλείας» (GSR) προβλέπει νέες προδιαγραφές ασφαλείας εντός της ΕΕ, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί ώστε να βελτιωθούν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας για όλους, συμπεριλαμβανομένων των πεζών αλλά και των ποδηλατών. Με αφορμή τους νέους κανονισμούς λοιπόν, διάφορα μέρη του εξοπλισμού ασφαλείας γίνονται υποχρεωτικά από τον Ιούλιο του 2024.

Από το βασικό κιόλας επίπεδο εξοπλισμού, Essential, τα μοντέλα της Dacia θα έρχονται με:

  • Συσκευή καταγραφής συμβάντων (σε περίπτωση ατυχήματος)
  • Σύστημα ακινητοποίησης (immobilizer) με χρήση αλκοολόμετρου
  • Αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας με ειδοποίηση ταχύτητας
  • Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας
  • Σύστημα διατήρησης λωρίδας
  • Σύστημα ελέγχου απόσπασης προσοχής του οδηγού
  • Υποβοήθηση στάθμευσης πίσω
  • Αισθητήρες βροχής και φώτων
  • Προηγμένο σύστημα αυτόματης πέδησης εκτάκτου ανάγκης (με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων)

Επίσης ένα  κουμπί “My Safety” στο ταμπλό θα επιτρέπει στον οδηγό την απενεργοποίηση συγκεκριμένων λειτουργιών του ADAS. Παράλληλα, ολόκληρη η γκάμα θα φέρει στα εμπρός και πίσω παρμπρίζ το ειδικό αυτοκόλλητο QR, το οποίο επιτρέπει στα σωστικά μέσα σε περίπτωση ατυχήματος να έχουν πρόσβαση στο εγχειρίδιο με τις πληροφορίες διάσωσης της Dacia, γλιτώνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Dacia Spring Electric 65

Πλουσιότερος εξοπλισμός και νέα στοιχεία σχεδίασης

Περνώντας στον εξοπλισμό των ρουμανικών μοντέλων, αρχικά η έκδοση Journey του Sandero αποκτά και αυτή στοιχεία που βρίσκουμε στην έκδοση Extreme του Stepway, όπως την κεραία τύπου «καρχαρία», τα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου, τα σχέδια στα μαρσπιέ και τα πατάκια. Παράλληλα, ο στάνταρ εξοπλισμός εμπλουτίζεται με προσθήκες όπως η hands-free κάρτα εισόδου και εκκίνησης, ο κλιματισμός, η κάμερα οπισθοπορίας, η αφαιρούμενη βάση για το κινητό και τα διαχωριστικά για το χώρο αποσκευών.

2

Περνώντας στο design τώρα, τόσο οι δύο εκδόσεις του Sandero αλλά και το Jogger επωφελούνται νέων σχεδίων για τους τροχούς, ενώ έχουμε και νέες αποχρώσεις για όλη τη γκάμα, με το Stepway να αποκτά νέα αποκλειστική απόχρωση που ονομάζεται Safari Beige. Τα Jogger και Sandero Stepway Expression φέρουν ένα νέο αυτοκόλλητο στις εμπρός πόρτες, κάτω από τους καθρέπτες που γράφει τις συντεταγμένες του ορεινού δρόμου Transfagarasan στη Ρουμανία.

3

Εντός της καμπίνας, το Jogger HYBRID 140 αποκτά τον ολοκαίνουργιο ψηφιακό πίνακα οργάνων των 7 ιντσών που λάνσαρε η νέα γενιά του Duster, αλλά και τη λειτουργία E-SAVE, η οποία μπορεί να διατηρήσει το επίπεδο της μπαταρίας σε υψηλό επίπεδο (περίπου 70%), για όταν ο οδηγός θεωρεί πως θα τη χρειαστεί.

4

Περισσότερη άνεση και ευκολία

Τέλος, προσθήκες εντός της καμπίνας όπως οι θύρες USB-C (στάνταρ στις εμπρός θέσεις και προαιρετικά πίσω) και το σύστημα κλιματισμού στο στάνταρ εξοπλισμό (στην Ελλάδα ήταν στάνταρ από πριν), αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης. Παράλληλα, νέο θα είναι και το εγχειρίδιο που θα βρίσκουμε στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, το οποίο έγινε πιο συνοπτικό και δεν ξεπερνά τις 32 σελίδες. Εάν τώρα κάποιος θελήσει να δει την λεπτομερή εκδοχή του μπορεί να τη βρει σε ψηφιακή μορφή, σκανάροντας τον σχετικό κωδικό QR πάνω στο εγχειρίδιο ή μέσω της εφαρμογής My Dacia app. Μία έντυπη μορφή της μεγάλης έκδοσης μπορεί επίσης να αποκτηθεί μέσω παραγγελίας στο δίκτυο της Dacia.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...