Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Nissan Juke - Με εντελώς νέο εσωτερικό [video]

Το B-SUV της Nissan ανανεώνεται σε αισθητικό και τεχνολογικό επίπεδο, φέρνοντας ένα νέο σύγχρονο εσωτερικό και ακόμη περισσότερο στυλ!

  • -
  • -

Από την ημέρα που παρουσιάστηκε, το Nissan Juke αποτέλεσε μια… δήλωση της ιαπωνικής μάρκας. Η ιδιαίτερη αισθητική και το σχήμα του δίχασε το κοινό, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά επιτυχημένο αποτέλεσμα, που μάλιστα βρήκε και φανατικούς υποστηρικτές. Η δεύτερη γενιά του συνέχισε στο ίδιο μονοπάτι και τώρα, παρουσιάζεται η ανανεωμένη εκδοχή. Σε οπτικό επίπεδο, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει. Ένα σχήμα σαν το Juke δεν χρειάζεται και πολλές παρεμβάσεις, οπότε οι σχεδιαστές δεν είχαν και πολλά να κάνουν. Η έκδοση N-Sport προστέθηκε στην γκάμα, εισάγοντας ένα πιο σπορ παρουσιαστικό, ενώ το κίτρινο χρώμα επέστρεψε στην χρωματική παλέτα, ύστερα από την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε στην πρώτη γενιά του Juke.

Εντελώς ανασχεδιασμένη η καμπίνα

Σε αντίθεση με τις πολύ ήπιες παρεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση, το νέο Nissan Juke έρχεται με ένα εντελώς νέο εσωτερικό. Πλέον συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών με μεγάλη ποικιλία απεικονίσεων και πληροφόρησης. Υπάρχει διαθέσιμη η λειτουργία εμφάνισης του χάρτη, το trip computer με αναλυτικές πληροφορίες σχετικές με την κατανάλωση, την αυτονομία κλπ, όπως και επιλογές για τα πολυμέσα. Επίσης, στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας δεσπόζει μια μεγαλύτερη οθόνη αφής που μεταξύ άλλων, υποστηρίζει και ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto. Αμφότερες οι οθόνες μας έχουν «συστηθεί» ήδη από τα Qashqai και X-Trail. Δύο ακόμη χρήσιμα features που ενσωματώνουν είναι η προβολή τιμών της βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων και η ενημέρωση για κάμερες ταχύτητας.

Σύμφωνα με τη Nissan, αναβαθμίστηκαν και τα υλικά στην καμπίνα ώστε να δίνουν μια περισσότερο premium αίσθηση στους επιβάτες, ενώ σε συνδυασμό με το κίτρινο χρώμα του αμαξώματος έρχονται και κίτρινα διακοσμητικά πλαστικά. Προχωρώντας παρακάτω, συναντάμε νέα καθίσματα στις εκδόσεις N-Connecta, N-Design και Tekna και ειδικά για τις εκδόσεις N-Sport, υπάρχουν νέες επενδύσεις από Alcantara. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντουλαπάκι του συνοδηγού μεγάλωσε φτάνοντας στα 7,8 λίτρα χωρητικότητας, το υποβραχιόνιο ανασχεδιάστηκε ώστε να υποστηρίζει καλύτερα το χέρι με ένα ασύμμετρο σχέδιο και πλέον, όλες οι εκδόσεις έρχονται με ηλεκτρονικό χειρόφρενο, απελευθερώνοντας αποθηκευτικό χώρο από την κεντρική κονσόλα. Τέλος, η Nissan ανακοινώνει ότι η κάμερα οπισθοπορείας αναβαθμίστηκε σε ανάλυση, έχοντας πλέον έναν αισθητήρα 1,3 Megapixel (από 0,3 Megapixel).

Σε εκδόσεις βενζίνης και Hybrid

Χωρίς αλλαγές παραμένει η γκάμα κινητήρων που διατίθεται το Nissan Juke. Συγκεκριμένα, υπάρχει ο τρικύλινδρος turbo 1.0 DIG-T με 117 ίππους και 180 Nm ροπή που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων με paddles πίσω από το τιμόνι και επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης (Eco, Normal, Sport). Εκτός από την αμιγώς βενζινοκίνητη έκδοση, υπάρχει και το Nissan Juke Hybrid που χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης με 94 ίππους και 148 Nm, μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 50 ίππων και 205 Nm που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία των 1,2 kWh. Συνολικά, αποδίδονται 143 ίπποι.

Δείτε ακόμη: Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. έκλεισε 100 χρόνια στην ελληνική αγορά

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...