Fiat Freemont

Βασισμένο στο Dodge Journey

  • -
  • -

Ο πρώτος καρπός με τα σήματα της Fiat από τη συνεργασία της ιταλικής φίρμας με το Chrysler Group είναι ένα νέο Crossover. Το Freemont βασίζεται στο Dodge Journey, έκανε επίσημο ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και θα αρχίσει να πωλείται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της πόλης Toluca (Μεξικό), εκεί όπου κατασκευάζεται και το Fiat 500 για την αγορά των ΗΠΑ. Το Freemont είναι 7θέσιο και πολύ ευρύχωρο, σύμφωνα με τους Ιταλούς. Τα καθίσματα της τρίτης σειράς πέφτουν με ένα απλό άγγιγμα κι εξαφανίζονται κάτω από το πάτωμα, δημιουργώντας έτσι έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.461 λίτρα. Την καμπίνα χαρακτηρίζουν ακόμη η πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, το σύγχρονο ντιζάιν, το οδηγοκεντρικό ταμπλό, τα μαλακά υλικά και ένα σύστημα πληροφοριών με έγχρωμη μεγάλη οθόνη αφής.

Το Freemont θα διατίθεται αρχικά ως προσθιοκίνητο, με χειροκίνητο κιβώτιο και ένα 2λιτρο κινητήρα diesel MultiJet σε δύο εκδόσεις ισχύος: 140 και 170 ίππους. Αργότερα, στη γκάμα θα προστεθούν εκδόσεις 4x4 με τον 2.0 MultiJet των 170 ίππων και έναν βενζινοκινητήρα 3.6 V6 της Chrysler με ισχύ 276 ίππων. Οι εκδόσεις αυτές θα συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο σύστημα μετάδοσης. Την προσαρμογή της οδικής συμπεριφοράς στα ευρωπαϊκά δεδομένα ανέλαβε το τμήμα Fiat Εngineering, το οποίο έχει εξελίξει μια ειδική ρύθμιση των αναρτήσεων και του τιμονιού για ακριβέστερη συμπεριφορά και καλύτερη αίσθηση.

 

Δύο εκδόσεις με πλούσιο εξοπλισμό

Το Freemont θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού με στάνταρ 7 θέσεις, αυτόματο κλιματισμό, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, cruise control, υπολογιστή ταξιδιού, σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών (TPMS), φώτα ομίχλης και touchscreen ησοχύστημα με έγχρωμη οθόνη και χειριστήρια στο τιμόνι. Ο εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει 7 αερόσακους, σύστημα ABS με Brake Assist, σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP) με Hill-Holder και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου παρέκκλισης οχήματος (ERM). Τέλος, η πιο «αστική» έκδοση θα περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της, ζάντες αλουμινίου 17”, touchscreen ηχοσύστημα με οθόνη 8,4 ιντσών, κάρτα SD και DVD reader, σύστημα Bluetooth, αισθητήρες παρκαρίσματος στο πίσω μέρος, αναδιπλούμενους καθρέφτες, αυτόματη λειτουργία των φώτων, σκούρα πίσω παράθυρα και μπάρες οροφής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...