Επίσημο: Έρχεται μικρή Mercedes-Benz G-Class!

Το πρώτο teaser για το μικρό αδερφάκι του πληθωρικού SUV είναι γεγονός, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν το μικρότερο μοντέλο να κυκλοφορεί αποκλειστικά ως ηλεκτρικό.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz μόλις επιβεβαίωσε ότι εξελίσσει μία μικρότερη G-Class την οποία η ίδια ονομάζει «Little G». Η επιβεβαίωση του μοντέλου έγινε στα αποκαλυπτήρια του CLA Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, όπου η γερμανική μάρκα παρουσίασε μία teaser εικόνα του νέου off-roader.

Αν και μέχρι στιγμής ελάχιστες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει σε αυτό το πρώιμο στάδιο για το νέο μοντέλο, ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes, Ola Kallenius, δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει σε «λίγα χρόνια» μιλώντας σε δημοσιογραφικά μέσα, αλλά πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν έχει ορίσει ακόμη τελική ημερομηνία λανσαρίσματος.

Mercedes-benz-g-class-teaser

Η teaser φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει το περίγραμμα του νέου μοντέλου, επιβεβαιώνοντας ότι θα έχει παρόμοιο τετραγωνισμένο σχήμα με την κανονική G-Class, αλλά με πιο compact διαστάσεις. Επίσης θα φέρει το όνομα g-Class και όχι G-Class, αντικατοπτρίζοντας το μικρότερο μέγεθος.

Δείτε ακόμη Audi και Mercedes: Μην αγοράζετε φτηνά, ιμιτασιόν ανταλλακτικά!

Πηγές υποστηρίζουν ότι θα κυκλοφορήσει με τη νέα πλατφόρμα MMA της εταιρείας και μάλιστα εικάζεται ότι θα μπορούσε να πωληθεί αποκλειστικά ως ηλεκτρικό με αρχιτεκτονική 800 volt. Το μέγεθος του βέβαια πιθανότατα θα φέρνει περισσότερο Jeep Wrangler παρά σε Suzuki Jimny οπότε μην αφήνετε στοιχεία όπως το όνομα με το μικρό “g” να σας μπερδεύουν. Προς το παρόν άγνωστο παραμένει και το αν θα είναι δίθυρο ή τετράθυρο.

Πηγή φωτογραφίας: Auto express

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...