MG Cyberster: O ηλεκτρικός αντίπαλος του Tesla Roadster είναι εδώ!

H MG που βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, αποκάλυψε ένα ηλεκτρικό rodadster με θηριώδη ισχύ και σημαντική αυτονομία

  • -
  • -

Η ιστορική μάρκα από την Αγγλία πραγματοποιεί τη μεγάλη επιστροφή, ενώ πολύ σύντομα τα μοντέλα της θα διατίθεται και στην ελληνική αγορά! Ήδη το site της μάρκας είναι στον αέρα και όσοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν για τα μοντέλα της εταιρείας και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που ήδη διαθέτει έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα, και συγκεκριμένα το εκρηκτικό MG Cyberster! Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό roadster που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Goodwood Festival of Speed, με την MG να ανακοινώνει σήμερα τις τεχνικές του προδιαγραφές στο περιθώριο της έκθεσης Chengdu στην Κίνα.

Δείτε ακόμη: Επίσημο! Η MG επιστρέφει στην Ελλάδα με ηλεκτρικά, SUV και plug-in 

Σύμφωνα με τα νούμερα, το πολυαναμενόμενο Tesla Roadster του Elon Musk, μάλλον βρήκε έναν άξιο αντίπαλο! Το εντυπωσιακό διθέσιο roadster παίρνει ζωή από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 536 ίππους. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η τιμή της ροπής, η οποία αγγίζει τα 725 Nm! Τα παραπάνω νούμερα, επιτρέπουν στο Cyberster να ολοκληρώνει τη διαδικασία του 0-100 km/h σε μόλις 3,2 sec. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 77 kWh και του χαρίζει αυτονομία που αγγίζει τα 580 km, αν και πρέπει να συμπληρώσουμε πως το συγκεκριμένο νούμερο δεν αφορά τη μέτρηση WLTP, αλλά την αντίστοιχη της Κίνας…

Δείτε ακόμη: Στον αέρα το "ελληνικό" site της MG!

Σημειώστε, πως η MG σχεδιάζει να λανσάρει και μία «μικρότερη» έκδοση, έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα, και φυσικά με την κίνηση να μεταφέρεται στο δρόμο από τους πίσω τροχούς, έχοντας απόδοση 300 ίππους που θα αντλούν ενέργεια από μία μπαταρία 64 kWh. Επιπλέον, η MG αναφέρει ότι τα φρένα φέρουν την υπογραφή της Brembo, ενώ το αμάξωμα έχει δεχθεί σημαντικές ενισχύσεις διαθέτοντας εξαιρετική στρεπτική ακαμψία. Βέβαια, αυτό που δεν γνωρίζει κανείς είναι σε ποιες χώρες θα εισαχθεί το συγκεκριμένο μοντέλο. Αυτό σίγουρα θα συμβεί στην Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ άγνωστη παραμένει η τιμή του, αν κα υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 33.000-37.000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...