KIA EV5: Το νέο ηλεκτρικό SUV αποκαλύφθηκε πρόωρα

Με σχήμα και σχεδίαση που παραπέμπει στο μεγαλύτερο EV9, το νέο KIA EV5 διευρύνει την γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της φίρμας με ακόμη μια ενδιαφέρουσα SUV πρόταση.

  • -
  • -

Η KIA επενδύει πολύ στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας διαμορφώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα οικογένεια μοντέλων με τα αρχικά “EV”. Το νέο EV5 είναι η νεότερη προσθήκη, ένα μεσαίο ηλεκτρικό SUV με μήκος 4,6 μέτρα (περίπου 10 cm μεγαλύτερο από το Sportage), το οποίο θυμίζει πολύ και το νέο EV9 σε επίπεδο σχεδίασης. Το νέο μοντέλο διέρρευσε στο διαδίκτυο λίγο πριν την προγραμματισμένη παρουσίασή του. Αυτό συνέβη επειδή στην Κίνα, απαιτούνται εικόνες του οχήματος για να λάβει έγκριση τύπου, κάτι που πολλές φορές σημαίνει και δημοσιοποίηση των αρχείων. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το νέο EV5, σε όλο του το… μεγαλείο.

Με 218 ίππους και μεγάλους χώρους

Αν και η KIA δεν έχει δώσει επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά για το νέο EV5, γνωρίζουμε ότι το μήκος φτάνει στα 4.615 mm, το πλάτος στα 1.875 mm, το ύψος στα 1.715 mm και το μεταξόνιο, στα 2.750 mm, κάτι που σημαίνει ότι οι χώροι στο εσωτερικό του κορεάτικου SUV θα είναι γενναιόδωροι. Στηρίζεται στην πλατφόρμα e-GMP της φίρμας και θα εφοδιάζεται με έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη με 218 ίππους και 310 Nm ροπή.

Δείτε ακόμη: KIA - Οι τιμές όλων των μοντέλων της στην Ελλάδα

Η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στον εμπρός άξονα, ενώ η τελική ταχύτητα θα είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 185 km/h. Με βάση την πλατφόρμα που θα «πατάει», το νέο EV5 θα έχει ανάρτηση με γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Στο μέλλον, ίσως δούμε και τετρακίνητη έκδοση με δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, άρα και καλύτερες επιδόσεις με ισχύ άνω των 300 ίππων.

Θα έρθει στην Ευρώπη το KIA EV5;

Για την ώρα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την KIA αν το νέο EV5 θα βγει εκτός της αγοράς της Κίνας, για την οποία και προορίζεται. Σίγουρα θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες ηπείρους εκτός Ασίας, όμως η φίρμα δεν δηλώνει τίποτα επίσημο. Συνεπώς, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμα, αν τελικά θα καταφέρει να έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά. Σίγουρα πάντως, υπάρχει χώρος για ένα ενδιαφέρον μεσαίο οικογενειακό ηλεκτρικό SUV στην γκάμα της εταιρείας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...