Νέο Audi Q6 e-tron: Πρόωρη αποκάλυψη του ηλεκτρικού SUV

Με αυτονομία που αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα, τετρακίνηση quattro και ισχύ πάνω από 500 ίππους στην κορυφαία εκδοχή του, το Audi Q6 e-tron είναι ένα ηλεκτρικό SUV με μεγάλο ενδιαφέρον.

  • -
  • -

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Audi Q6 e-tron, είναι γεγονός. Η γερμανική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες, που μπορεί να φέρουν ένα στοιχειώδες καμουφλάζ, όμως μας επιτρέπει να διακρίνουμε τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες σχεδόν ολοκληρωτικά. Το ηλεκτρικό premium SUV θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Q4 e-tron και το κορυφαίο Q8 e-tron, θα ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες ηλεκτρικές τεχνολογίες της φίρμας και θα διακρίνεται για την πολυτέλεια, αλλά και τους χώρους του. Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, η σχεδίαση είναι αρμονική με τη μεγάλη μάσκα μπροστά να είναι κλειστή λόγω… ηλεκτρικής ταυτότητας.

Οι μακρόστενοι προβολείς προσφέρουν επιπλέον δυναμισμό, ενώ η διαμόρφωση του καπό με τις τονισμένες αψίδες πάνω από τα φτερά των θόλων φτιάχνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Στο πίσω μέρος, φυσικά συναντάμε την κόκκινη φωτιζόμενη λωρίδα που ενώνει τα κυρίως φωτιστικά σώματα. Η εμφάνιση αναμένεται να αλλάζει σημαντικά ανάμεσα στις δύο διαφορετικές εκδόσεις του Audi Q6 e-tron, τη «συμβατική» με κλασικό SUV αμάξωμα και την Sportback, η οποία θα προσφέρει πιο… coupe εμφάνιση για τους λάτρεις της αθλητικής σιλουέτας. Σε κάθε περίπτωση, το Q6 e-tron δείχνει στυλάτο και δυναμικό, από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις.

Τι αυτονομία θα έχει το Audi Q6 e-tron;

Τοποθετημένο στα… ψηλότερα κλιμάκια της Audi, η γερμανική φίρμα δεν θα μπορούσε να μη δώσει κορυφαία προίκα στο Q6 e-tron. Αυτό σημαίνει ότι θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche, ενώ το ηλεκτρικό του κύκλωμα θα έχει αρχιτεκτονική 800V για μέγιστη αποδοτικότητα.

Δείτε ακόμη: Η video-δοκιμή μας για το Audi Q8 e-tron

Αναμένουμε ότι η μέγιστη τιμή φόρτισης σε μονάδες DC (συνεχόμενου ρεύματος) θα είναι στα 270 kW, προσφέροντας 10-80% μέσα σε περίπου μισή ώρα. Κορυφαία θα είναι και η αυτονομία, με περίπου 600 km βάσει των μετρήσεων WLTP.

Πόσο γρήγορο θα είναι το Audi Q6 e-tron;

Όπως σε κάθε ηλεκτρικό μοντέλο, έτσι και στο Audi Q6 e-tron, οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις και άμεση παροχή ισχύος. Το γερμανικό ηλεκτρικό SUV θα είναι διαθέσιμο μόνο σε τετρακίνητες εκδόσεις quattro, με την εισαγωγική πρόταση να φτάνει στους 400 ίππους με τη χρήση boost (380 ίπποι χωρίς αυτό). Στην κορυφή θα τοποθετείται το SQ6 e-tron, με δύο ηλεκτροκινητήρες που συνολικά θα αποδίδουν 510 ίππους, πάλι σε κατάσταση boost (485 χωρίς αυτό). Εκεί, τα 0-100 km/h αναμένεται να είναι υπόθεση μόλις 4 δευτερολέπτων, προσφέροντας αξιοσημείωτες επιδόσεις στο ογκώδες SUV. Η επίσημη παρουσίαση του Audi Q6 e-tron θα γίνει μετά το καλοκαίρι, ενώ στις αγορές της Ευρώπης θα φτάσει εντός του 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...