Επίσημο: Νέο Volkswagen T-Cross - Τι καινούργιο φέρνει;

Το B-SUV της Volkswagen ανανεώνεται για το 2024 με αναβαθμίσεις σε πολλούς τομείς και πιο σύγχρονο στάνταρ εξοπλισμό.

  • -
  • -

Το Volkswagen T-Cross είναι ένα από τα μοντέλα που πρωταγωνιστούν στη B-SUV κατηγορία. Αποσπά θετικές βαθμολογίες στους βασικότερους τομείς, όντας μια ολοκληρωμένη πρόταση. Τώρα, η γερμανική μάρκα αποφάσισε να του δώσει… ώθηση, πραγματοποιώντας ένα εκτενές facelift. Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια στην αγορά, το T-Cross αλλάζει σελίδα, αποκτά περισσότερο εξοπλισμό, νέα εμφάνιση και πολλές βελτιώσεις, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.

Volkswagen T-Cross 2024 - Τι αλλάζει;

Αρχικά, σε επίπεδο εμφάνισης, είναι ξεκάθαρο ότι έλαβε πολλά χαρακτηριστικά από τον «αδελφό» T-Roc. Μπροστά έγινε ανασχεδιασμός στον προφυλακτήρα, τοποθετήθηκαν νέα διακοσμητικά ένθετα με φώτα ημέρας LED, αλλά και ένα φρεσκάρισμα στη μάσκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλουσιότερες εκδόσεις Style και R-Line έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό τα LED Matrix φωτιστικά σώματα IQ.LIGHT, ενώ η πιο προσιτή Life, φέρει απλούς LED προβολείς με δυνατότητα αναβάθμισης σε Matrix, προαιρετικά. Αυτό σημαίνει ότι τα φωτιστικά σώματα αλογόνου δεν βρίσκονται πλέον στον κατάλογο του μικρού SUV.

Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος, αμέσως ξεχωρίζει το νέο σχεδιαστικό μοτίβο που ενσωματώνεται στα φανάρια. Σχηματίζεται ένα εντυπωσιακό “X και αναβαθμίζει την εικόνα του T-Cross, ειδικά τις βραδινές ώρες. Ο προφυλακτήρας επίσης ανασχεδιάστηκε, συμβάλλοντας στη δημιουργία φρεσκαρισμένης εικόνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον το T-Cross είναι 2,7 εκατοστά μακρύτερο (4.135 mm σύνολο), λόγω του νέου σχεδιασμού των προφυλακτήρων του. Στο facelift θα προσφέρονται νέα σχέδια για τους τροχούς αλουμινίου, όπως και τρία νέα, φωτεινά χρώματα: το Grape Yellow των φωτογραφιών, το Clear Blue και το Kings Red.

Αναβαθμισμένη ποιότητα, περισσότερη τεχνολογία

Η καμπίνα του Volkswagen T-Cross δείχνει ανανεωμένη με την πρώτη ματιά. Πλέον η οθόνη του συστήματος πολυμέσων δεν ενσωματώνεται στο ταμπλό, αλλά «αιωρείται» με τον τρόπο που γνωρίσαμε και στο ανανεωμένο T-Roc. Η στάνταρ επιλογή οθόνης αφής είναι στις 8 ίντσες, ενώ στις πλουσιότερες εκδόσεις διατίθεται η μεγαλύτερη των 9,2 ιντσών. Σύμφωνα με τη Volkswagen, έχει ενσωματωθεί η τελευταία γενιά software και hardware, αναβαθμίζοντας την εμπειρία χρήσης. Στο ανανεωμένο T-Cross, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού με οθόνη είτε 8, είτε 10 ιντσών, ανάλογα την έκδοση.

Ανάμεσα στους ισχυρισμούς της Volkswagen βρίσκεται και η αναβαθμισμένη ποιότητα των υλικών. Στο προηγούμενο T-Cross τα σκληρά πλαστικά κυριαρχούσαν ακόμη και στα ψηλά σημεία, αντίθετα με ότι μας έχει συνηθίσει η γερμανική μάρκα. Αυτό άλλαξε και πλέον χρησιμοποιούνται μαλακά υλικά, ακριβώς ότι συνέβη δηλαδή και με το T-Roc, αλλά και το ID.3. Στο χωροταξικό κομμάτι, η πλατφόρμα MQB A0 εξασφαλίζει σημαντική ευρυχωρία για τους επιβάτες. Το πίσω κάθισμα είναι συρόμενο κατά 14 εκατοστά, ευνοώντας τον χώρο για τα γόνατα ή το πορτμπαγκάζ. Το τελευταίο έχει χωρητικότητα από 385 έως 455 λίτρα, ανάλογα τη θέση του «πάγκου». Αν αναδιπλωθούν οι πλάτες, δημιουργείται ένας ενιαίος χώρος 1.281 λίτρων.

Οι κινητήρες του Volkswagen T-Cross 2024

Η γκάμα κινητήρων του γερμανικού SUV παραμένει ουσιαστικά αναλλοίωτη μετά την ανανέωση. Οι επιλογές του υποψήφιου αγοραστή ξεκινούν με τον τρικύλινδρο turbo 1.0 TSI στους 95 ίππους. Προσφέρεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και αποτελεί την εισαγωγική έκδοση της γκάμας. Ψηλότερα, ο ίδιος κινητήρας διατίθεται σε ισχυρότερη εκδοχή με 116 ίππους. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε δυνατότητα επιλογής μεταξύ χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG7 των επτά σχέσεων.Τέλος, στο ψηλότερο σκαλοπάτι στέκεται ο τετρακύλινδρος turbo 1.5 TSI με 150 ίππους.

Συνδυάζεται αποκλειστικά με DSG7, ενώ διαθέτει τεχνολογία απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, για τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου. Πλέον, δεν είναι διαθέσιμοι οι diesel κινητήρες TDI του Volkswagen Group, όμως αυτό δεν είναι νέο.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Volkswagen Tiguan - Πότε έρχεται Ελλάδα;

Έτσι κι αλλιώς τα μοτέρ πετρελαίου δεν αποτελούσαν μέρος της γκάμας του T-Cross, εδώ και αρκετούς μήνες. Επίσης, για την ώρα δεν υπάρχει κανένα πλάνο υβριδικών ή ηλεκτρικών εκδόσεων για το μικρό SUV. Οι παραγγελίες για το νέο Volkswagen T-Cross θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...