Haval Xianglong: Ένα υβριδικό «Defender του φτωχού» με κινητήρα 1.5

Το νέο κινέζικο μοντέλο είναι ένα τετρακίνητο plug-in hybrid με ηλεκτρική αυτονομία 105 χιλιόμετρα και εξελιγμένα προγράμματα οδήγησης για κίνηση εκτός δρόμου.

  • -
  • -

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής της Κίνας αποκαλύπτουν ότι το Xianglong διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης διαθέσιμο σε δύο παραλλαγές, με την τετρακίνηση στάνταρ και στις δύο. Ο 1.500άρης κινητήρας βενζίνης θα διατίθεται σε ατμοσφαιρική και σε υπερτροφοδοτούμενη μορφή, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η απόδοση κάποιας από τις δύο.

Αντίθετα, ανακοινώθηκε ότι το ηλεκτρικό μοτέρ που συνοδεύει τον βενζινοκινητήρα στην ατμοσφαιρική εκδοχή αποδίδει 95 ίππους, ενώ στην turbo θα είναι δυνατότερο, με 109 ίππους. Το πίσω ηλεκτρικό μοτέρ, που είναι υπεύθυνο για την υβριδική τετρακίνηση, αποδίδε σε κάθε περίπτωση 204 ίππους. Λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος των μπαταριών δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για ένα πακέτο φωσφορικού σιδήρου λιθίου που προσφέρει στο off-roader μια αξιοσέβαστη αυτονομία 105 km πλήρως ηλεκτρικής οδήγησης.

Οπτικά, το εμπρός μέρος του Haval Xianglong είναι αρκετά παρόμοιο με άλλα μοντέλα Haval, και έχει μια μεγάλη μάσκα με οριζόντιες γρίλιες, και κυκλικούς προβολείς με τετράγωνο μαύρο περίβλημα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν, επίσης, ότι το SUV έχει μήκος 4,8 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα και ύψος 1,8.

Δείτε επίσης: To Haval Big Dog κοστίζει μόνο 17.000 €

Φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, αλλά αναμένουμε να είναι εξοπλισμένο με ψηφιακό ταμπλό και μεγάλη οθόνη infotainment. Δεδομένου ότι έχει αναπτυχθεί ως ικανό off-roader, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα προσφέρει επίσης πολλά διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, που θα το βοηθήσουν να κινηθεί ακόμα και το πιο δύσκολο έδαφος.

Φυσικά, όλα αυτά έχουν απλώς εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους της Ευρώπης, αφού και αυτό το μοντέλο της Haval πρόκειται να διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...