VinFast VF3: Ο ηλεκτρικός ανταγωνιστής του Jimny έρχεται από το Βιετνάμ!

Αμιγώς ηλεκτρικό, μικρό σε μέγεθος και με σημαντικές εκτός δρόμου ικανότητες, στοχεύει να μας κάνει να ξεχάσουμε το Suzuki Jimny.

  • -
  • -

Κάποιοι ίσως να μην γνωρίζουν την VinFast, τη βιετναμέζικη εταιρεία αυτοκινήτου, η οποία πλέον έχει ανοίξει τα φτερά της και στην παγκόσμια αγορά. Η τελευταία της δημιουργία είναι ένα μικρό σε διαστάσεις μοντέλο με σημαντικές εκτός δρόμου ικανότητες, το οποίο και παραπέμπει στο θρυλικό Suzuki Jimny. Το τετράγωνο σχήμα του δίθυρου αμαξώματος δεν αφήνει αμφιβολία πως οι Βιετναμέζοι σχεδιαστές είχαν στο μυαλό τους το ιαπωνικό όχημα ελεύθερου χρόνου όταν σχεδίασαν το VF3… 

Αμιγώς ηλεκτρικό!

Η VinFast αποκάλυψε συγκεκριμένες πληροφορίες για το κόμπακτ και χαριτωμένο VF3, με το μήκος του να είναι μόλις 3.114 mm, κάτι που το καθιστά μόλις 64 mm μακρύτερο από το κλασσικό Mini! Η εταιρεία από το Βιετνάμ αναφέρει ότι θα είναι εξαιρετικά ικανό εκτός δρόμου, ενώ θα φοράει τροχούς 16 ιντσών. Ακολουθώντας τη φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία της VinFast, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί οι προδιαγραφές της μπαταρίας και του ηλεκτροκινητήρα. Οι τεχνικοί της μάρκας υποστηρίζουν ότι θα έχει εντυπωσιακή αυτονομία, η οποία θα είναι άκρως ικανοποιητική για τις καθημερινές, και όχι μόνο μετακινήσεις. 

Δείτε ακόμη: Ξέρεις ποιο είναι το VinFast President;

Πότε θα αποκαλυφθεί και πού θα πωλείται;

Το VF3 θα είναι διαθέσιμο σε δύο επίπεδο εξοπλισμού, τα Eco και Plus, με το κόστος κτήσης να είναι αρκετά χαμηλό. Οι παραγγελίες θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο του 2023, αν και οι παραδόσεις των μοντέλων θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2024. Αν το αμιγώς ηλεκτρικό κόμπακτ crossover σας ενθουσίασε, θα σας απογοητεύσουμε, αφού προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά του Βιετνάμ. Δυστυχώς δεν πρόκειται να πωληθεί εκτός της ασιατικής χώρας, με τους ανθρώπους της VinFast να θεωρούν πως μπορεί να γίνει το αγαπημένο αυτοκίνητο του Βιετνάμ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...