Volvo EX30: Το νέο ηλεκτρικό σε βοηθάει να μην τρακάρεις [video]

Το πιο μικρό SUV στην ιστορία της Volvo Cars είναι προηγμένο τεχνολογικά και παρέχει ασφάλεια με καινοτόμα συστήματα.

  • -
  • -
Είναι το πιο μικρό SUV που είχε ποτέ η Volvo. Ωστόσο, το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό EX30 είναι μεγάλο σε ασφάλεια, χάρη στα 96 χρόνια πρωτοπορίας και καινοτομίας που συμπληρώνει η σουηδική φίρμα. Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για να προσέχει τους οδηγούς και τους υπόλοιπους σε περίπλοκα αστικά περιβάλλοντα. Αυτό το πετυχαίνει με το Door Opening Alert.
Το πρωτοποριακό σύστημα μπορεί να σας προειδοποιήσει μέσω οπτικών και ακουστικών ενδείξεων, όποτε ετοιμάζεστε να ανοίξετε μια πόρτα μπροστά σε έναν διερχόμενο δικυκλιστή ή άλλο χρήστη του δρόμου.  
Εγγυημένη ασφάλεια
Ως το πιο μικρό SUV στην ιστορία της Volvo Cars, το νέο EX30 είναι τόσο ασφαλές όσο θα περιμένατε από ένα αυτοκίνητο Volvo. Βασισμένο στη μοναδική τεχνογνωσία μας στην ασφάλεια και στην έρευνά μας για ατυχήματα σε πραγματικές συνθήκες, το EX30 σχεδιάστηκε για να βοηθά στην προστασία του οδηγού και των επιβατών του σε περίπτωση μίας σύγκρουσης. Το πετυχαίνει με συστήματα συγκράτησης προηγμένης τεχνολογίας, καθώς και με την κορυφαία δομική σχεδίασή του, αποτέλεσμα των φιλόδοξων εσωτερικών προδιαγραφών μας για την ασφάλεια, που σχεδιάστηκαν για να προετοιμάζουν τα αυτοκίνητά μας για διάφορα σενάρια σε πραγματικές συνθήκες. Το EX30 περιλαμβάνει επίσης έναν αερόσακο στην εσωτερική πλευρά του καθίσματος του οδηγού, σχεδιασμένο έτσι ώστε να συμβάλλει στη μείωση των τραυματισμών στον θώρακα και στο κεφάλι σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

 

Ένα αυτοκίνητο που σας υποστηρίζει όταν το χρειάζεστε
Μέσα στο EX30, υπάρχει ως στάνταρ ένα νέο προηγμένο σύστημα προειδοποίησης οδηγού, το οποίο προσέχει για εσάς όταν δεν είστε στα καλύτερά σας. Μαζί με την ανίχνευση χεριών στο τιμόνι, το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης έναν ειδικό αισθητήρα που εκτελεί ισχυρούς αλγόριθμους. Βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και ανιχνεύει κινήσεις των ματιών και του προσώπου περίπου 13 φορές το δευτερόλεπτο. Με αυτόν τον τρόπο, το EX30 είναι σε θέση να κατανοήσει εάν είστε αφηρημένος, νυσταγμένος ή με άλλον τρόπο απρόσεκτος, ακόμη και αν δεν το έχετε καταλάβει ο ίδιος. Μέσα στην πόλη, η νέα λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος σε διασταύρωση σχεδιάστηκε για να σας βοηθά να αποφεύγετε ατυχήματα σε διασταυρώσεις. Σε περίπτωση που ένα άλλο αυτοκίνητο μπροστά σας διασταυρωθεί απροσδόκητα με την πορεία σας, η λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος είναι σχεδιασμένη για να ακινητοποιεί το EX30 και να βοηθά στην αποφυγή μίας σύγκρουσης ή τον μετριασμό των συνεπειών της.
Δείτε το video:
Στις 7 Ιουνίου, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Volvo EX30 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Την ίδια ημέρα, θα είναι επίσης διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...