Έτοιμο το Volvo EX30 – Πότε έρχεται Ελλάδα; [video]

Το νέο μικρό αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Volvo μετρά αντίστροφα τον χρόνο για την παγκόσμια πρεμιέρα του και την έναρξη των παραγγελιών.

  • -
  • -

Η Volvo επιβεβαίωσε πως το ολοκαίνουριο SUV θα λανσαριστεί στις αγορές με το όνομα EX30 και θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις 7 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο των Σουηδών, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής.

ex30

Αν και η εταιρεία προτίμησε να μην αποκαλύψει προς το παρόν οτιδήποτε αφορά το αυτοκίνητο, λέγοντας απλά ότι, «οι μικρές ιδέες οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές», είναι βέβαιο πως το μικρότερο SUV της γκάμας θα αποτελέσει ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του XC40, όπως ακριβώς συνέβη με το EX90 και το XC90.

Πώς θα μοιάζει το EX30

Αισθητικά, το μικρό EV της Volvo ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του EX90, έχοντας ένα πιο απλό και μίνιμαλ στυλ, που αναδεικνύει την κομψότητα και τον δυναμισμό. Πατάει στην πλατφόρμα SEA που αναπτύχθηκε από τη μητρική εταιρεία Geely, με το μήκος του αμαξώματος να κυμαίνεται στα 4,3 μέτρα περίπου.

ex30

Στο εσωτερικό, οι ψηφιακές οθόνες με τις «έξυπνες» εφαρμογές και τις υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, τα βιώσιμα υλικά και οι προηγμένες τεχνολογίες θα κυριαρχούν. Ο ηλεκτροκινητήρας αναμένεται ιδιαίτερα αποδοτικός, με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα γύρω στα 68 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία από 400 έως 450 km.

Όσο για το λανσάρισμα, οι Βρετανοί υποστηρίζουν πως στις επίσημες αντιπροσωπείες της χώρας του θα φθάσει την άνοιξη του 2024. Οπότε, την ίδια περίοδο θα το δούμε και στην Ελλάδα. Βέβαια, ο ακριβής χρόνος θα γίνει γνωστός από τη Volvo τις επόμενες εβδομάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...