Fiat Titano: Το νέο διπλοκάμπινο αγροτικό

Το νέο pick up θα είναι μεσαίο μεγέθους και θα σταθεί απέναντι σε μοντέλο όπως το Ford Ranger και το Toyota Hilux.

  • -
  • -

Ένα νέο αγροτικό pick up μόλις αποκάλυψε πως ετοιμάζει η Fiat, το οποίο θα αποτελέσει μέρος της μεσαίας κατηγορίας διπλοκάμπινων. Το Titano όπως ονομάζεται είναι κοντινός συγγενής του Peugeot Landtrek πάνω στο οποίο βασίζεται, ενώ κάπου εδώ πρέπει να πούμε πως προορίζεται για την αγορά της Νότιας Αμερικής.

Από που βγαίνει το όνομα Titano;

Fiat-Titano-Teaser-2

Η ονομασία Titano είναι εμπνευσμένη από δύο πράγματα. Αρχικά από τους Τιτάνες της ελληνικής μυθολογίας και κατά δεύτερον από το μέταλλο τιτάνιο σε μία προσπάθεια της ιταλικής μάρκας να προβάλει μία ισχυρή και σκληρή προσωπικότητα. Ο λόγος που έγινε η προσθήκη του γράμματος «ο» στο τέλος της λέξης είναι πιθανότατα για να αποφευχθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα καθώς υπάρχει και το Nissan Titan, το οποίο βέβαια δεν διατίθεται στην Νότια Αμερική.

Δείτε ακόμη: Το νέο Volkswagen Amarok ήρθε Ελλάδα – Τιμές και εξοπλισμός

Fiat-Titano-Teaser-3

Από τις πρώτες εικόνες του μοντέλου δεν μπορούμε να καταλάβουμε και πολλά πράγματα εκτός από το ότι πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους pick up το οποίο θα σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Toyota Hilux. Το πόσο θα διαφέρει εμφανισιακά από το Peugeot Landtrek στο οποίο βασίζεται δεν το γνωρίζουμε ακόμα καθώς οι εικόνες που κυκλοφόρησαν δεν είναι αρκετά αποκαλυπτικές.

Οι τεχνικές πληροφορίες παραμένουν κρυφές προς το παρόν αλλά το πιο πιθανό είναι το Titano να διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, ενώ η κίνηση θα περνά στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε καθώς πλησιάζουμε στην επίσημη παρουσίαση η οποία υπολογίζεται πως θα γίνει κάπου στο δεύτερο μισό του έτους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...