Νέο Alpine A290_β: Ένα τριθέσιο ηλεκτρικό hot-hatch

Με εσωτερικό που παραπέμπει σε... McLaren F1 και εμφάνιση βασισμένη στο θρυλικό Renault 5, το Α290 έρχεται να δείξει το δρόμο για τα ηλεκτρικά pocket rocket του μέλλοντος.

  • -
  • -

Το A290, το μελλοντικό, compact, σπορ, ηλεκτρικό μοντέλο της νέας εποχής Alpine, που ανήκει στην κατηγορία B, αποκαλύπτεται μέσω του εντυπωσιακού, ultra-sport πρωτότυπου με τον κωδικό A290_β. Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία μοντέλα του μελλοντικού “Dream Garage”, που θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, νέας γενιάς, που έχει σχεδιαστεί για να ξυπνήσει το αγωνιστικό πνεύμα κάθε λάτρη της σπορ οδήγησης και για να επανεφεύρει την έννοια του «σπορ αυτοκινήτου».

piso

Με το A290_β ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Alpine. Η μάρκα αξιοποιεί την κληρονομιά της, ενώ με την αύρα των αγώνων επιχειρεί την είσοδό της σε νέες κατηγορίες, ξεκινώντας την αντεπίθεση με ένα σπορ αυτοκίνητο πόλης. Ο σχεδιασμός, τα υλικά και η τεχνολογία αυτού του showcar, ενσωματώνουν μια νέα οπτική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορούν να σταθούν επάξια τόσο στην πίστα, όσο και στις καθημερινές διαδρομές και να αποδεικνύονται συναρπαστικά για τον οδηγό, αλλά και για τους επιβάτες. Καθώς οι μετακινήσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα γίνονται απαραίτητη προϋπόθεση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Alpine A290_β είναι κάτι περισσότερο από ένα εκθεσιακό πρωτότυπο: είναι ένα μοντέλο που αντικατοπτρίζει την ισχυρή θέληση και την δέσμευση της μάρκας για ένα βιώσιμο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Εμφανισιακά αντλεί ξεκάθαρα έμπνευση από τον θρύλο που ακούει στο όνομα Renault 5 Turbo, το γαλλικό hot-hatch που κατέκτησε τις καρδιές του κοινού αλλά και των φίλων των αγώνων. Η φουτουριστική σχεδίαση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με την διάταξη όμως να ξεφεύγει από το πλαίσιο των hot-hatch και να περνά σε αυτό των supercars. Αυτό συμβαίνει λόγω της ενδιαφέρουσας διάταξης καθισμάτων που έχει επιλεχθεί, με την θέση του οδηγού να βρίσκεται στο κέντρο και δύο ακόμη καθίσματα για επιβάτες λίγο πιο πίσω, ένα σε κάθε μεριά.

interior

Πρόκειται για μία ιδέα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους μοντέλο, καθώς τα υπόλοιπα παραδείγματα που φέρουν τρία καθίσματα τοποθετημένα καθ’ αυτό τον τρόπο αποτελούν τουλάχιστον εξωτικές κατασκευές. Πρώτο και βασικότερο παράδειγμα είναι φυσικά η McLaren F1, το δημιούργημα του ιδιοφυούς Gordon Murray, ο οποίος μάλιστα δημιούργησε πρόσφατα και τον διάδοχο της, το GMA T.50.

Δείτε ακόμη: Τα ξεχωριστά μοντέλα της Renault Sport που θα μείνουν στην ιστορία

Ένα όνομα με προοπτική 

Η απόφαση για το όνομα A290_β στηρίζεται στην παγκόσμια στρατηγική ονοματοδοσίας των μοντέλων της Alpine. Τα ονόματα ξεκινούν με το γράμμα A, που ακολουθείται από τρείς αριθμούς. Ο αριθμός 2 συμβολίζει το segment Β και το 90 συμβολίζει τη μελλοντική lifestyle γκάμα της μάρκας. Το ελληνικό γράμμα «βήτα» αντιπροσωπεύει την ενδιάμεση φάση παραγωγής του μοντέλου, το οποίο προβλέπεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το 2024.

name

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...