Επίσημο: Νέο Hyundai i20 2023 – Τι έχει αλλάξει

Η Hyundai παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς i20, η οποία διαθέτει πιο δυναμική και μοντέρνα σχεδίαση, αλλά και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

  • -
  • -

Το ανανεωμένο Hyundai i20 έχει σχεδιαστεί για να κάνει μια τολμηρή δήλωση στο δρόμο, με μια σπορ, χαμηλού προφίλ γραμμή οροφής και μοναδικό σχεδιασμό των πίσω φώτων τα οποία πλέον ακολουθούν ένα μοτίβο που θυμίζει το γράμμα Ζ, καθώς και ανασχεδιασμένους τροχούς 16 και 17 ιντσών. Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά τους προφυλακτήρες οι οποίοι έχουν πιο σπορ σχεδίαση, ενώ μπροστά παρατηρούμε ότι το σήμα πλέον δεν είναι στη γρίλια αλλά εκεί που τελειώνει το καπό. Όσο για τη γρίλια, έχουν γίνει και σε αυτή αλλαγές, δημιουργώντας ένα πιο λείο αποτέλεσμα, το οποίο εκτός από την εμφάνιση έχει επίδραση και στην αεροδυναμική. Η τελευταία εξωτερική αλλαγή αφορά τα διαθέσιμα χρώματα. Συνολικά είναι 8, μετα ολοκαίνουρια που προστίθενται στιςεπιλογές των υποψήφιων αγοραστών να είναι 3. Πρόκειται για τα Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl και Meta Blue Pearl.

Το εσωτερικό είναι ευρύχωρο και φωτεινό, με το προαιρετικό πακέτο εσωτερικού χρώματος Lucid Lime να προσθέτει μια σπορ πινελιά. Τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας του i20 έχουν αναβαθμιστεί και περιλαμβάνουν στάνταρ οθόνη LCD 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων, ενώ το σύστημα μπορεί να φτάσει να έχει μέχρι και δύο οθόνες 10,25 ιντσών στην καμπίνα, μία μπροστά στον οδηγό ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μία για το infotainment. Ακόμα, το νέο i20 διαθέτει USB Τype-C και ενημερώσεις χαρτών Over-the-Air (OTA), ενώ διατίθεται επίσης η τελευταία έκδοση του συστήματος τηλεματικής Bluelink.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/261497dc26e91bbc53bf2ff1b00650f4.jpg

Όσον αφορά την ασφάλεια, το i20 περιλαμβάνει τώρα Υποβοήθηση Αποφυγής Εμπρόσθιας Σύγκρουσης (FCA) η οποία λειτουργεί τόσο σε περιβάλλον πόλης, όσο και σε περιαστικό ιστό, ενώ διαθέτει ανίχνευση πεζών αλλά και ποδηλάτων. Επιπλέον, έχει Lane Following Assist (LFA) και προαιρετικά Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA) και Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA). Διατίθεται επίσης το σύστημα Smart Cruise Control (NSCC), το οποίο χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να προβλέπει τις στροφές ή τις ευθείες στους αυτοκινητόδρομους και να προσαρμόζει την ταχύτητα για ασφαλέστερη οδήγηση.

Δείτε ακόμα: Η Hyundai φέρνει την επανάσταση στο παρκάρισμα [video]

Ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης

Κάτω από το καπό, το νέο i20 διαθέτει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης 48 Volt που μπορεί να συνδυαστεί με τον κινητήρα 1.0 T-GDi, διαθέσιμο με 100 PS ή 120 PS. Το υβριδικό σύστημα συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων iMT μπορεί να αποσυνδέσει τον κινητήρα από το κιβώτιο ταχυτήτων για εξοικονόμηση καυσίμου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/78d5b122aee171bfd33c06c0808724b6.jpg

Συνολικά, το νέο i20 φτιάχτηκε για τους οδηγούς που θέλουν ένα πρακτικό και αποδοτικό αυτοκίνητο που να έχει και πολύ ωραία εμφάνιση. Με το ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας, τα πολύ καλά χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και τις επιλογές κινητήρων για μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, το i20 είναι ένα αυτοκίνητο που σίγουρα θα προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα πελατών.

Η παραγωγή του νέου i20 θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις κινητήρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...