Νέο Hyundai Sonata: Τι αλλάζει στο δημοφιλές sedan

Το επιτυχημένο κορεατικό sedan των ασιατικών και αμερικανικών αγορών ανανεώθηκε σημαντικά, αποκτώντας και στοιχεία από τα ηλεκτρικά της οικογένειας Ioniq.

  • -
  • -

«Περισσότερο από ένα απλό facelift». Αυτή είναι η βασική δήλωση της Hyundai για το ανανεωμένο Sonata, φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα επίσημα δείχνοντας τις αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η κορεατική μάρκα στο sedan μοντέλο της, το οποίο προορίζεται για τις αγορές της Ασίας και της Αμερικής.

Το Hyundai Sonata του 2024 έχει σαφώς πιο τολμηρή σχεδίαση, με την εικόνα που αποπνέει να είναι περισσότερο δυναμική σε σχέση με εκείνο που πωλείται αυτή τη στιγμή. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής εμφάνισης έχουν παίξει άλλα μοντέλα της μάρκας όπως το Kona, καθώς υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με το SUV της Hyundai που περνάει σε μία ολοκαίνουρια γενιά.

Πιο έντονη σχεδίαση για το ανανεωμένο Sonata

Το επερχόμενο Sonata θα διαθέτει πιο τολμηρό μπροστινό τμήμα, με μεγαλύτερη και πιο επιθετική μάσκα. Τα φωτιστικά σώματα έχουν ανασχεδιαστεί και έχουν πλέον περισσότερες γωνίες, δίνοντας στο αυτοκίνητο μια πιο σπορ εμφάνιση η οποία τονίζεται από τη φωτεινή γραμμή που διατρέχει το πάνω μέρος της μάσκας από τη μία άκρη ως την άλλη. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου έχει επίσης αναβαθμιστεί με νέα φώτα και επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, προσθέτοντας στο συνολικό αεροδυναμικό προφίλ του αυτοκινήτου.

hyundai-sonata-n-line-nline-sedan-2

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας Sensuous Sportiness της Hyundai, η οποία έχει ως στόχο να κάνει τα μοντέλα της πιο δυναμικά. Αυτή η φιλοσοφία είναι παρούσα και σε άλλα πρόσφατα μοντέλα, με το Sonata να είναι το επόμενο μοντέλο που θα τη διαθέτει.

Δείτε ακόμαΝέο Hyundai Kona: Τι άλλαξε σε σχέση με το παλιό;

Περισσότερη τεχνολογία στο εσωτερικό από τη Hyundai

Εκτός από τη νέα σχεδίαση, το Sonata του 2024 αναμένεται να έρθει με αρκετά νέα χαρακτηριστικά και αναβαθμίσεις. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου διαθέτει νέο infotainment με μεγαλύτερες οθόνες. Συγκεκριμένα, τόσο εκείνη μπροστά από τον οδηγό που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων, όσο και η οθόνη αφής του infotainment, είναι στις 12,3 ίντσες, ενώ η τοποθέτησή τους σε ένα ενιαίο πάνελ δημιουργεί την αίσθηση ότι η συνολική τους επιφάνεια είναι ακόμα μεγαλύτερη. Φυσικά η αναβάθμιση του Sonata συνοδεύεται από βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού.

hyundai-sonata-sedan-3

Κινητήρες και παρουσίαση του Sonata 2024

Όσον αφορά τους κινητήρες προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, όμως πληροφορίες θέλουν τον βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων να δίνει τη θέση του σε έναν 2,5 λίτρων, τον οποίο αυτή τη στιγμή συναντάμε στο Sonata N Line με απόδοση 290 ίππων και ροπή 421 Nm.

Το Hyundai Sonata του 2024 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του αργότερα φέτος κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σεούλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Μαρτίου - 9 Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει και η έκθεση της νέας Υόρκης το διάστημα 7-16 Απριλίου. Καμία πληροφόρηση δεν υπάρχει σχετικά με το αν σε αυτή η γενιά του, το Sonata θα επιστρέψει στις αγορές της Ευρώπης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...