Ford Explorer: Το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό SUV [video]

Η Ford παρουσίασε το ολοκαίνουριο Explorer, με τον ερχομό του οποίου πλέον η αμερικανική μάρκα θα προσφέρει δύο αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές στην αγορά.

  • -
  • -

Μετά τη Mustang Mach-E, πλέον η Ford θα διαθέτει ακόμα ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της κι αυτό θα είναι το Explorer, το οποίο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει πιο περιπετειώδη χαρακτήρα.

Το Explorer είναι το πρώτο μοντέλο που παρουσιάζουν οι Αμερικανοί μετά την έναρξη της συνεργασίας με το Volkswagen Group. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ότι το Explorer έχει βασιστεί πάνω στη MEB, την πλατφόρμα που έχουν δημιουργήσει οι Γερμανοί για χρήση αποκλειστικά από αυτοκίνητα που κινούνται με μπαταρία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5e4a6cbd0454578e9daffdee70c0f5f9.jpg

Πισωκίνητο αλλά και τετρακίνητο το ηλεκτρικό Ford Explorer

Το νέο Ford Explorer θα προσφέρεται με τρεις επιλογές κινητήρων. Οι δύο πρώτες είναι πισωκίνητες με την ισχύ στους 170 και 286 ίππους, ενώ στην κορυφή είναι η τετρακίνητη με 340 ίππους. Αν και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές πληροφορίες για το μέγεθος της μπαταρίας και την αυτονομία που αυτή θα προσφέρει καθώς και για την ταχύτητα φόρτισης, η Ford έκανε γνωστό ότι για να πάει από το 10% μέχρι το 80% θα απαιτούνται μόλις 25 λεπτά.

Δείτε ακόμαΗ Ford τρέχει στην πιο διάσημη Aνάβαση του κόσμου με ένα ηλεκτρικό van!

Οθόνη πολυμέσων που κινείται

Εξωτερικά η σχεδίαση είναι πολύ «καθαρή» ενώ στο εσωτερικό τις εντυπώσεις κερδίζει η πολύ μεγάλη οθόνη 15 ιντσών, η οποία έχει κάθετο προσανατολισμό, όπως και στη Mustang Mach-E. Σημαντική καινοτομία της εν λόγω οθόνης είναι ότι μπορεί να μετακινείται πάνω-κάτω. Με αυτόν τον τρόπο αλλάζει η κλίση της, ενώ ανάλογα με το πού βρίσκεται μπορεί να εμφανίζεται ή να κρύβεται ένας κρυφός αποθηκευτικός χώρος, τον οποίο η Ford έχει ονομάσει “My Private Locker”.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ff024533a10fe622fa3bc611a39dca8f.jpg

Ακόμα, κάτω από το υποβραχιόνιο υπάρχει ένας πάρα πολύ μεγάλος αποθηκευτικός χώρος με όγκο που φτάνει τα 17 λίτρα. Οι διαστάσεις είναι τέτοιες ώστε στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα κι ένα laptop, στοιχείο το οποίο συναντάμε πάρα πολύ δύσκολα σε αυτοκίνητο.

Πότε περιμένουμε το Explorer στην αγορά;

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην παρουσίαση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση για το δικό τους Ford Explorer από τώρα με ένα κλικ εδώ ώστε να βρεθούν ψηλά στη λίστα αναμονής, προκειμένου να είναι από τους πρώτους που θα το παραλάβουν. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο 2023, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2024. Οι τιμές είναι ακόμα άγνωστες με την ανακοίνωσή τους να αναμένεται κοντά στην έναρξη των παραγγελιών, όμως εκτιμάται ότι θα ξεκινά κάτω από τις 45.000 ευρώ. Συγκριτικά, το Explorer που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά ξεκινά από 96.396 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μετάβαση του Explorer σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, έριξε την τιμή του κάτω από το μισό.

Δείτε το video της παρουσίασης του Explorer, αλλά και το video για την Aloha Wanderwell, την πρώτη γυναίκα που έκανε τον γύρο του πλανήτη, με ένα Ford!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...