Νέα Mercedes-Benz GLC Coupe: Η σπορ εκδοχή του πολυτελούς SUV

H γκάμα της νεότερης γενιάς της Mercedes-Benz GLC συμπληρώνεται με τη σπορ κουπέ εκδοχή του επιβλητικού SUV

  • -
  • -

Η νεότερη γενιά της Mercedes-Benz GLC αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες, με το αρχικό λανσάρισμα του γερμανικού μοντέλου να γίνεται στο SUV αμάξωμα. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, η Mercedes-Benz συμπληρώνει τη γκάμα του επιβλητικού SUV με την κουπέ εκδοχή του, η οποία συνδυάζει τη πολυτέλεια με τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσθέτει στην πλούσια γκάμα μοντέλων της ακόμα ένα SUV, με διαφορετικά στοιχεία, στοχεύοντας σε ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της δημοφιλούς αγοράς.

Όπως είναι απόλυτα λογικό, η κουπέ εκδοχή της GLC έχει σαφείς αναφορές στην SUV έκδοση, με τις σημαντικότερες διαφορές να εντοπίζονται από τη μεσαία κολώνα και πίσω. Η σιλουέτα του αμαξώματος είναι περισσότερο σπορτίφ, με την κλίση της οροφής στο πίσω μέρους να παραπέμπει σε κουπέ. Μικρότερα σε μέγεθος είναι και τα πίσω παράθυρα, με το αμάξωμα να μοιάζει σαφώς πιο επιθετικό και αεροδυναμικό σε σχέση με την SUV εκδοχή. Μάλιστα, θα λέγαμε πως η σχεδίαση της 5ης πόρτας με την μικρή αεροτομή στο τελείωμα του πίσω μέρους, θα λέγαμε πως φέρνει στο μυαλό τις ηλεκτρικές EQE και EQS. Αξίζει να σημειώσουμε, πως σε σχέση με την προηγούμενη γενιά έχει βελτιωθεί σημαντικά ο αεροδυναμικός συντελεστής, ο οποίος αγγίζει το 0.27 Cd, αντί για 0.30 Cd. Φυσικά, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς προσθέτουν τον απαραίτητο περιπετειώδη χαρακτήρα, ο οποίος μάλιστα ενισχύεται από τα προστατευτικά εμπρός και πίσω, αλλά και τα πλαϊνά μαρσπιέ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz GLC 220 d [video]

Στην καμπίνα των επιβατών δεν υπάρχουν διαφορές με την SUV εκδοχή, με το περιβάλλον να είναι απόλυτα ψηφιακό και η ποιότητα κατασκευής κορυφαία. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι εφοδιάζεται με τη νεότερη γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX της γερμανικής φίρμας, αλλά και ηχοσύστημα με συνολικά 15 ηχεία!

Διαθέσιμη σε εκδόσεις βενζίνης, diesel και plug-in hybrid

Στα μηχανικά μέρη, δεν υφίστανται αλλαγές μεταξύ των δύο εκδοχών, με τη GLC Coupe να διατίθεται αποκλειστικά με εξηλεκτρισμένα σύνολα. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσετε πως όλες εφοδιάζονται με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC και αυτόματο κιβώτιο. Πιο συγκεκριμένα τώρα, στη γκάμα του νέου μοντέλου συναντάμε αρχικά δύο εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Οι βενζινοκίνητες εκδοχές GLC 200 και GLC 300 αποδίδουν 204 και 258 ίππους, ενώ οι πετρελαιοκίνητες GLC 220 d και GLC 300 d έχουν ισχύ 197 και 269 ίππων. Όλες συνδυάζονται με ένα σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Σε αυτές προσθέστε τρεις ακόμα plug-in εκδόσεις, και συγκεκριμένα τις GLC 300 e και GLC 400 e με 313 και 381 ίππους, ενώ επιπλέον υπάρχει και η πετρελαιοκίνητη GLC 300 de των 335 ίππων, αλλά και των 750 Nm ροπής! Και τα τρία plug-in μοντέλα εφοδιάζονται με μπαταρία 31,2 kWh και προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνάει τα 100 km.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την Mercedes EQE 350

Πότε αναμέται Ελλάδα η GLC Coupe;

Oλοκληρώνοντας με τα μηχανικά μέρη, η GLC Coupe διαθέτει τη σπορ ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης με το μεταβλητό βήμα στον βασικό εξοπλισμό, ενώ πίσω φιλοξενεί άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Τέλος, όπως έχουμε συνηθίσει από τη Mercedes-Benz, στην κουπέ εκδοχή συναντάμε τη νεότερη γενιά όλων των συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού. Η εμπορική διάθεση της Mercedes-Benz GLC στην Ευρώπη θα αρχίσει το καλοκαίρι, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...