Νέο Ford Puma ST με κινητήρα 1.0 και 170 ίππους στην Ελλάδα - Τιμή

Μια ακόμη έκδοση προστέθηκε στην γκάμα του σπορ B-SUV Ford Puma ST, με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο, τον τρικύλινδρο 1.0 EcoBoost και απόδοση 170 ίππων!

  • -
  • -

Το Ford Puma είναι ένα από τα πιο δημοφιλή B-SUV της αγοράς. Η πιο σπορ πρόταση στην γκάμα είναι το Puma ST με τον 1.500άρη κινητήρα, τους 200 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, όμως τώρα έρχεται ακόμη μια έκδοση για να προστεθεί στον κατάλογο. Πιο συγκεκριμένα, το Ford Puma ST προσφέρεται πλέον και με τον 1.0 EcoBoost mHEV με 170 ίππους και στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο Powershift.

Ο ισχυρότερος 1.000άρης κινητήρας στην Ιστορία!

Η νέα έκδοση του Ford Puma ST σηματοδοτεί και τη διάθεση του ισχυρότερου κινητήρα 1.000 cc σε αυτοκίνητο παραγωγής. Με 170 ίππους, ο 1.0 EcoBoost αποδίδει 15 άλογα περισσότερα από τις εκδόσεις ST-Line των 155 ίππων, προσφέροντας ακόμη καλύτερες επιδόσεις, με φυσιολογική κατανάλωση καυσίμου. Για την ώρα ωστόσο, η Ford δεν δίνει κανένα επιπλέον στοιχείο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου συνόλου.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι διατηρεί την mild hybrid τεχνολογία των λιγότερο ισχυρών παραλλαγών του, γεγονός που επιτρέπει στους μηχανικούς της Ford Performance να τοποθετήσουν μεγαλύτερο turbo χωρίς το άγχος υστέρησης του βενζινοκινητήρα στις χαμηλές στροφές, αφού υπάρχει ο ηλεκτροκινητήρας που καλύπτει το turbo lag. Αυτή η συνταγή είχε υιοθετηθεί στον 155άρη 1.0 EcoBoost. Η έκδοση με τους 170 ίππους δεν γνωρίζουμε αν διατηρεί τα ίδια μηχανικά μέρη ή αν έχουν γίνει αναβαθμίσεις στο turbo ή τα μέταλλα του κινητήρα.

Το Ford Puma ST των 200 ίππων συνεχίζει κανονικά

Η προσθήκη του Ford Puma ST με τον 1.0 EcoBoost των 170 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο, δεν σημαίνει ότι το μέχρι σήμερα γνωστό μας μοντέλο θα καταργηθεί. Η έκδοση με τον τρικύλινδρο 1.5 EcoBoost των 200 ίππων, χωρίς υβριδική τεχνολογία και με χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων, θα συνεχίσει να αποτελεί την κορυφαία -και ακριβότερη- πρόταση της γκάμας.

Δείτε ακόμη: Ford Puma - Ήρθε νέα βασική και πιο φθηνή έκδοση

Το νέο Ford Puma ST 1.0 EcoBoost mHEV των 170 ίππων θα φοράει όλο το πακέτο εμφάνισης του ST, σε προφυλακτήρες, ζάντες, σήματα κλπ. Επίσης, θα εφοδιάζεται με σπορ σαλόνι που περιλαμβάνει bucket καθίσματα, πεντάλ αλουμινίου και το τιμόνι του ST με το πλήκτρο επιλογής προγράμματος οδήγησης στον δεξιό αντίχειρα του οδηγού.

Στην Ελλάδα το Ford Puma ST 1.0 EcoBoost mHEV 170 PS Powershift στοιχίζει 40.893 € με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο, ενώ το χειροκίνητο Puma ST των 200 ίππων τιμολογείται στις 42.258 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...