Νέο Dacia Jogger Hybrid: Τι τιμή περιμένουμε, πότε έρχεται

Το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της Dacia ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη από τις αγορές της Γαλλίας και της Ισπανίας. Σταδιακά θα λανσαριστεί και στις υπόλοιπες χώρες.

  • -
  • -

Ήταν Δεκέμβριος του 2022, όταν η Dacia ανακοίνωσε πως το Jogger θα είναι σύντομα διαθέσιμο και σε υβριδική έκδοση. Πρόκειται για το πρώτο hybrid μοντέλο της ρουμανικής φίρμας, ένα ευρύχωρο και πολυχρηστικό όχημα, ιδανικό τόσο για καθημερινές μετακινήσεις όσο και για ταξίδια. Συνδυάζει το μήκος ενός station wagon, με την άνεση στο εσωτερικό ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου και τα χαρακτηριστικά ενός SUV, που προσφέρει 5 έως 7 θέσεις και είναι προσιτό σε όλους.

jogger

Το νέο Jogger Hybrid 140 έχει εκπληκτική αυτονομία, ξεπερνώντας τα 900 χλμ. Τροφοδοτείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λτ. με απόδοση 90 ίππους, δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας με ισχύ 50 ίππους και μίζα/γεννήτρια εκκίνησης, υψηλής τάσεως) κι ένα ηλεκτρικό αυτόματο κιβώτιο multi-mode με 4 σχέσεις που συνδέονται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως και 2 σχέσεις που συνδέονται με τον ηλεκτροκινητήρα.

jogger

Το υβριδικό σύνολο αποδίδει συνδυαστική ισχύ 140 ίππων, ενώ εξασφαλίζει τις καλύτερες επιδόσεις στους τομείς της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 στην γκάμα του μοντέλου. Το σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο ανάκτησης ενεργείας της μπαταρίας των 1.2 kWh (230V), αλλά και την αποδοτικότητα του αυτόματου κιβωτίου, δίνουν τη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης στο 80% των αστικών διαδρομών, και προσφέρει μείωση της κατανάλωσης έως και κατά 40% σε σύγκριση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης σε αστικό κύκλο, οδηγούμενο με τον ίδιο τρόπο.

Πόσο κοστίζει το Dacia Jogger Hybrid

Στη Γαλλία, η τιμή του Jogger Hybrid 140 ξεκινά από τα 24.600 €, ενώ στην Ισπανία από τα 25.800 € για την πενταθέσια έκδοση και από 26.700 € για την επταθέσια (με το καινούριο σήμα της φίρμας). Με βάση τον επίσημο τιμοκατάλογο της Dacia, στην Ισπανία κοστίζει γύρω στα 4.300 € επιπλέον, σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση εξοπλισμού του Jogger TCe 110.

jogger

Δείτε εδώ Τιμές και στοιχεία για όλα τα μοντέλα της Dacia

Στην Ελλάδα, η υβριδική έκδοση του Jogger αναμένεται το επόμενο διάστημα. Όσο για την τιμή του, θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη της εμπορικής πορείας. Η βασική έκδοση του μοντέλου, ξεκινά στη χώρα μας από 20.180 € και η αμέσως επόμενη από 22.580 €. Αν λοιπόν η διαφορά είναι ίδια με της Ισπανίας, τότε το Hybrid θα κοστίζει γύρω στα 26.000 €. Φυσικά, αυτή είναι η εκτίμησή μας. Η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας για τη συγκεκριμένη έκδοση θα γίνει γνωστή εν ευθέτω χρόνω. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...