Τιμοκατάλογος Dacia: Δες τιμές και στοιχεία για όλα τα μοντέλα της

Βενζίνη, diesel, LPG αλλά και ηλεκτρικά. Η Dacia διαθέτει όλη την γκάμα καυσίμων και φυσικά ακολουθώντας πάντα value for money φιλοσοφία.

  • -
  • -

Αν έπρεπε να βρούμε μια μάρκα που διαθέτει αυτοκίνητα με κορυφαία σχέση τιμής – αξίας, τότε η Dacia μάλλον θα ήταν η πρώτη που θα μας ερχόταν στο μυαλό. Η γκάμα της καλύπτει πολλές ανάγκες, καθώς αποτελείται από supermini, υπερυψωμένα crossover πόλης, επταθέσιο οικογενειακό, αλλά και SUV! Κοινός παρονομαστής τους οι λογικές τιμές, ο πολύ πλούσιος εξοπλισμός και οι διαφορετικές επιλογές κινητήρα.

Βενζίνη, diesel, LPG αλλά και ρεύμα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα αυτοκίνητα της φίρμας είναι διαθέσιμα με κινητήρες βενζίνης και υγραερίου LPG. Το φθηνότερο από τα υγρά καύσιμα της αγοράς αυτή τη στιγμή κοστίζει κάτω από 1 € ανά λίτρο, λύνοντας τα χέρια των ιδιοκτητών που κάνουν πολλά χιλιόμετρα. Επίσης, σε συνεργασία και με το ντεπόζιτο βενζίνης, οι εκδόσεις υγραερίου έχουν αυτονομία άνω των 1.100 χιλιομέτρων και με τις δύο δεξαμενές γεμάτες! Φυσικά, η εργοστασιακή εγκατάσταση και η εγγύηση που συνοδεύει το όχημα δίνει την απαραίτητη… πιστοποίηση αξιοπιστίας. Το Dacia Duster από τη δική του πλευρά, διατίθεται ως βενζινοκίνητο, LPG, αλλά και diesel! Παράλληλα είναι το μοναδικό της γκάμας με δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης, αξιοποιώντας πλήρως τις SUV αναλογίες του και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, αν και με την προσθήκη του Extended Grip στις εκδόσεις Extreme αποκτούν αξιόλογες ικανότητες και τα δικίνητα Jogger και Sandero Stepway.

Πρόσφατα η Dacia παρουσίασε και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της, το Spring, το οποίο γνωρίσαμε από κοντά και οδηγήσαμε στην Αυστρία. Το Spring προορίζεται κυρίως για αστική χρήση και έχει μια σειρά από πρωτιές. Αποτελεί το πιο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τέσσερις θέσεις, και είναι ένα μοντέλο που ακροβατεί μεταξύ των κατηγοριών A-SUV και B-SUV.

Dacia Spring

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3f9dc34e3aae72c8163028ed485c33d4.jpg

Η νεότερη προσθήκη στην γκάμα της Dacia, λοιπόν, είναι το Spring, το οποίο αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, στο οποίο φυσικά έχει ακολουθηθεί η νοοτροπία της μάρκας η οποία οδηγεί στην δημιουργία value for money αυτοκινήτων. Έτσι και το Spring, έχει βασικό στόχο να κάνει τα ηλεκτρικά προσιτά σε περισσότεροευς ανθρώπους και τα καταφέρνει χάρη στη χαμηλή τιμή του. Το Dacia Spring προσφέρεται σε 4 εκδόσεις, στις οποίες το μόνο που αλλάζει είναι ο εξοπλισμός και κάποιες δυνατότητες χρωμάτων, καθώς η μπαταρία, ο κινητήρας και η ικανότητα DC φόρτισης στα 30 kW είναι κοινά. Η βασική ονομάζεται Extreme DCR και έχει αρχική τιμή 25.000 € η οποία με την επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 πέφτει στα 18.950 €. Ένα σκαλί πάνω από τη βασική έκδοση είναι η Extreme DCR Colour που ξεκινάει από τα 25.600 € και με την επιδότηση πέφτει στα 19.400 €.

Οι δύο κορυφαίες εκδόσεις του Spring είναι οι Extreme Plus και Extreme Plus Colour, με την κυριότερη προσθήκη να είναι ότι συνοδεύονται με καλώδιο για φόρτιση σε απλή οικιακή πρίζα, ενώ οι προηγούμενες έρχονται μόνο με καλώδιο για χρήση σε wallbox. Η τιμή της Extreme Plus μετά την επιδότηση είναι 19.400 € (25.600 € η αρχική), ενώ της Extreme Plus Colour διαμορφώνεται σε 19.860 € (26.200 € αρχική). Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο, τον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Dacia Spring.

Dacia Sandero Streetway

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/91f4224f0d857052bf1f5edd0a931f28.jpeg

Η αρχική τιμή του Dacia Sandero Streetway είναι στις 17.920 €, στο επίπεδο εξοπλισμού Expression που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα. Να τονίσουμε, ότι ο κινητήρας του συγκεκριμένου οχήματος είναι ο τρικύλινδρος turbo 1.0 TCe με 90 ίππους, άρα οι επιδόσεις που προσφέρει είναι περισσότερο από αξιοπρεπείς. Ψηλότερα, στις 18.520 € βρίσκεται το Dacia Sandero Streetway LPG με κινητήρα υγραερίου 100 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας η τιμή φτάνει τα 20.350 € και αφορά την έκδοση Expression με τον κινητήρα 1.0 TCe των 90 ίππων που αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά με αυτόματο CVT κιβώτιο ταχυτήτων. Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο, τον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Dacia Sandero Streetway.

Dacia Sandero Stepway

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/51f83ea55159d5af799ad2fca684c155.jpeg

Το ψηλότερο και πιο «εκδρομικό» Dacia Sandero Stepway έχει αρχική τιμή στα 18.540 €, με τα ίδια χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι συνδυάζεται επίσης με τον τρικύλινδρο turbo 1.0 TCe των 90 ίππων όμως εδώ το βασικό επίπεδο εξοπλισμού ονομάζεται Essential, ενώ υπάρχει και το επίπεδο εξοπλισμού Expression με τον ίδιο συνδυασμό κινητήρα-κιβωτίου και τιμή 19.370 €. Αυτή η έκδοση προσφέρεται και με αυτόματο CVT κιβώτιο, με την τιμή να ανεβαίνει στα 21.730 €.

Όποιος ζητά μέγιστη οικονομία, με 19.270 € μπορεί να αποκτήσει το Dacia Sandero Stepway LPG με κινητήρα υγραερίου των 100 ίππων στην έκδοση Essential LPG, ενώ ο ίδιος συνδυασμός κινητήρα-κιβωτίου υπάρχει και στην έκδοση Expression LPG, έναντι 19.950 €. Η πλουσιότερη όλων είναι η Extreme LPG καθώς κοστίζει 21.500 €. Η τελευταία είναι ολοκαίνουρια και η πλουσιότερη όλων. Ο ερχομός της φέρνει στοιχεία όπως το σύστημα Extended Grip που βελτιώνει τις εκτός δρόμου ικανότητες παρά τη δικίνητη φύση του αυτοκινήτου, το σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας και αυτόματο κλιματισμό, αλλά και αισθητικές παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων. Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο, τον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Dacia Sandero Stepway.

Dacia Jogger

Περνώντας στις πιο οικογενειακές προτάσεις, το Dacia Jogger αναλαμβάνει δουλειά. Κοστίζει 23.980 € στη βασική έκδοση Expression LPG, με στάνταρ τον κινητήρα διπλού καυσίμου βενζίνης – υγραερίου των 100 ίππων, σε πενταθέσια διαμόρφωση. Με τον ίδιο κινητήρα και αριθμό θέσεων το Jogger προσφέρεται και στην έκδοση Extreme LPG, έναντι 27.030 €. Ο παραπάνω κινητήρας διατίθεται και με εφτά θέσεις. Στην έκδοση Expression LPG το κόστος είναι 25.280 €, ενώ στην Extreme LPG είναι 28.280 €. Εκτός από τον κινητήρα υγραερίου, υπάρχει και ο τρικύλινδρος 1.0 TCe που αποδίδει 110 ίππους και προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις. Στη βάση είναι η πενταθέσια Expression με 24.830 €, ακολουθεί η εφταθέσια Expression με 25.830 € και στην κορυφή είναι η εφταθέσια Extreme με 29.080 €. Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο, τον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Dacia Jogger.

Dacia Duster

Το Dacia Duster είναι το πιο γνωστό αυτοκίνητο της εταιρείας και μάλλον, το πιο δημοφιλές. Στοιχίζει από 22.580 € με 100 ίππους (κινητήρας υγραερίου) και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το αμιγώς βενζινοκίνητο με τον τετρακύλινδρο turbo των 1.3 λίτρων και 130 ίππων, κοστίζει 25.340 €. Το ίδιο μοτέρ, αλλά με 150 ίππους και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, στοιχίζει 29.390 €. Τέλος, το diesel Dacia Duster με τον τετρακύλινδρο 1.5 Blue dCi των 115 ίππων και κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς κοστίζει 25.750 €, ενώ ο ίδιος κινητήρας αν συνδυαστεί με τετρακίνηση, στοιχίζει 27.510 €. Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο, τον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Dacia Duster.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...