5 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έρχονται το 2023

Η νέα χρονιά θα μας φέρει πολλά νέα και ενδιαφέροντα μοντέλα, ενώ ξεχωρίζουν και οι ηλεκτρικές προτάσεις που θα παρουσιαστούν σε πολλές κατηγορίες.

  • -
  • -

Τα καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα του 2023 θα έρθουν για να δώσουν ακόμη περισσότερες επιλογές στην ταχεία αναπτυσσόμενη κατηγορία της ηλεκτροκίνησης. Τα μοντέλα που είναι ήδη διαθέσιμα έχουν ανεβάσει πολλά σκαλοπάτια τις επιδόσεις στην αυτονομία, τους σύντομους χρόνους φόρτισης και της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες, οι επιλογές μας θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο. Ένα βήμα πριν έρθει το 2023, λοιπόν, βλέπουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα γνωρίσουμε.

Πρόκειται για μοντέλα από διάφορες κατηγορίες. Μικρομεσαία, μικρά ή μεγάλα SUV, οι επιλογές είναι αρκετές για να καλύψουν μεγάλο μέρος των απαιτήσεων. Οι αγοραστές θα πρέπει να ξέρουν ότι με το πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» υπάρχει κίνητρο αγοράς νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που αγγίζει τις 8.000 €. Έτσι οι τιμές τους έρχονται σαφώς πιο κοντά στα αντίστοιχα αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, περιορίζοντας ένα από τα μειονεκτήματά τους: την αυξημένη τιμή. Δείτε τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του 2023 σε αλφαβητική σειρά.

Audi Q6 e-tron

Μεγάλο και τεχνολογικά προηγμένο, το νέο ηλεκτρικό SUV της Audi θα ονομάζεται Q6 e-tron και θα είναι διαθέσιμο και στην πιο νεανική έκδοση Sportback. Η παρουσίασή του αναμένεται στους επόμενους μήνες.

Kia EV9

Μετά το εξαιρετικό από όλες τις απόψεις EV6, η Kia θα λανσάρει και άλλα μοντέλα στη σειρά αυτή. Το νέο EV9 αναμένεται ότι θα είναι μεγαλύτερο, με τετράγωνο σχεδιασμό και φυσικά, αμιγώς ηλεκτρικό. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο EV9 Concept, τα… λέει όλα.

Opel Astra-e

Το νέο Opel Astra το γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του με υβριδική τεχνολογία. Η Opel όμως, δεν έμεινε εκεί και έφτιαξε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μικρομεσαίου οικογενειακού της, με το όνομα Astra-e. Θα το γνωρίσουμε με 156 ίππους και μπαταρία 54 kWh.

Δείτε ακόμη: 5 νέα οικογενειακά αυτοκίνητα που περιμένουμε το 2023

Smart #1

Το νέο Smart Number 1 είναι ένα ηλεκτρικό SUV 272 ίππων που θα αλλάξει την εικόνα της Smart. Η εταιρεία φημίζεται για τα μοντέλα πόλης που κατασκευάζει, όμως πλέον έχει εξελιχθεί σε μια μάρκα αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και επεκτείνει τη δραστηριότητά της.

Volvo EX90

Η Volvo πάντα όριζε τις τάσεις στο κομμάτι της ασφάλειας των αυτοκινήτων, όμως το νέο EX90 είναι ένα τεράστιο βήμα – ακόμη και για την ίδια τη σουηδική μάρκα. Αμιγώς ηλεκτρικό, με αισθητήρα LiDAR και αμέτρητα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, θέτει νέα δεδομένα στα πολυτελή SUV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...