Αυτό είναι το Νέο Subaru Impreza – Διαθέσιμο και σε έκδοση RS

Τα αποκαλυπτήρια του στενού συγγενή του Crosstrek, έγιναν στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντελες.

  • -
  • -

Η Subaru μόλις παρουσίασε την νέα, 6η γενιά, του δημοφιλούς Impreza στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτου που διεξάγεται στο Λος Άντζελες. Το μοντέλο επιστρέφει και φέρνει μαζί του την έκδοση RS με τον boxer 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων και 185 ίππων.

Νέα αλλά και γγνωστή εμφάνιση

front

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο Impreza μοιράζεται πολλά στοιχεία με το συγγενικό Subaru Crosstrek (πρώην XV), απλά σε μία υλοποίηση με λιγότερο off-road προσανατολισμό. Έχουμε νέα σχεδίαση εμπρός, αλλά και πίσω. Στο εμπρός μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν γίνει πιο λεπτά, ενώ η μάσκα και ο προφυλακτήρας έχουν πιο διακριτικό χαρακτήρα σε σχέση με το Crosstrek.

back

Η ίδια, εξευγενισμένη λογική υπάρχει και στο πίσω μέρος, ενώ στο εσωτερικό έχουμε ένα σχεδόν πανομοιότυπο περιβάλλον. Η νέα, κάθετα τοποθετημένη οθόνη των 11,6 ιντσών είναι αυτή που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, αποτελώντας και το τεχνολογικό επίκεντρο στην καμπίνα μιας και ο πίνακας οργάνων συνεχίζει να είναι αναλογικός. Μία μάλλον θετική πινελιά για τους πιστούς φίλους της μάρκας.

interior

Τι αλλαγές κρύβει από κάτω το νέο Impreza;

Περνώντας στα σωθικά του νέου Impreza, καταρχάς να πούμε όσον αφορά το στήσιμο του μοντέλου πως είναι 10% πιο σφιχτό από τον προκάτοχο του, ενώ επωφελείται και από το νέο, βελτιωμένο σύστημα τετρακίνησης «symmetrical all-wheel-drive».

Από πλευράς κινητήριων συνόλων τώρα, η Subaru παραμένει πιστή στα 4κύλινδρα boxer, προσφέροντας μάλιστα δύο επιλογές 2 και 2,5 λίτρων, αντίστοιχα. Στην βάση βρίσκουμε ένα 2λιτρο σύνολο 153 ίππων και 197 Nm ροπής. Στην έκδοση Sport θα συνδυάζει τον σπορ χαρακτήρα από πλευράς στησίματος (σφιχτότερη ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα, τροχοί 18”) με ένα πιο φιλικό προς την τσέπη μοτέρ και φυσικά ένα πλούσιο πακέτο συστημάτων ασφαλείας αλλά και προγραμμάτων οδήγησης.

back

Για την κορυφαία έκδοση του μοντέλου τώρα, η Subaru επανάφερε την ονομασία RS. Αυτά τα δύο γράμματα δίπλα στο όνομα Impreza μεταφράζονται σε ένα 2,5άρι μοτέρ 185 ίππων και 241 Nm ροπής κάτω από το καπό, σπορ ανάρτηση, ειδικές σκουρόχρωμες ζάντες 18”, μαύρες λεπτομέρειες στο εξωτερικό, αλουμινένια πετάλια, αναβαθμισμένα φωτιστικά σώματα LED και ένα πολυτελές ηχοσύστημα Harman Kardon.

Ασχέτως τώρα με το ποια έκδοση διαλέξετε, το Impreza έρχεται ως στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο CVT αλλά και όλες τις δυνατότητες του Eyesight της Subaru. Να πούμε πως για όσους επιλέξουν τα Sport και RS, θα υπάρχει μία ειδική λειτουργία χειροκίνητων αλλαγών.

front

Πότε θα το δούμε στο δρόμο;

Σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα, η νέα γενιά του Impreza θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία την άνοιξη του 2023, με τις τιμές να ανακοινώνονται λογικά εκείνη την περίοδο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...