Νέο SEAT MÓ 125 Performance: Πιο γρήγορο και με ανάρτηση Ohlins!

Η νέα έκδοση του ηλεκτρικού scooter, που κατέκτησε δύο ρεκόρ Guinness!

  • -
  • -

Το ηλεκτρικό SEAT MO αποτελεί μία σύγχρονη λύση στις ανάγκες της καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη. Το scooter της ισπανικής εταιρείας αποκτά μία νέα έκδοση, με τον κωδικό Performance, η οποία ξεχωρίζει για μία σειρά αναβαθμίσεων, αλλά και από το γεγονός ότι κατάφερε να καταρρίψει δύο παγκόσμια ρεκόρ. Οι διαφορές σε σχέση με την «απλή» έκδοση, εντοπίζονται στον ενισχυμένο κινητήρα, τη νέα ανάρτηση, την αναβαθμισμένη τεχνολογία πέδησης, τα καλύτερης ποιότητας καθίσματα για τον αναβάτη και τον επιβάτη όπως και από τα ανανεωμένα σχεδιαστικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό scooter που ανταποκρίνεται τόσο στο αστικό περιβάλλον όσο και σε ακραίες συνθήκες κρύου, ζέστης αλλά και στην πίστα, κατακτώντας δύο Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε με ένα ηλεκτρικό scooter.

Πιο συγκεκριμένα, το SEAT MO Performance κατά τη διάρκεια του προγράμματος δοκιμών στο Zuera International Circuit κατάφερε να καλύψει τη μεγαλύτερη απόσταση με ηλεκτρικό σκούτερ σε 24 ώρες από μια ομάδα σκυταλοδρομίας στις 6 Οκτωβρίου, όταν διένυσε συνολικά 1.430 km. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Το SEAT MÓ 125 Performance πέτυχε επίσης τη μεγαλύτερη απόσταση σε ηλεκτρικό σκούτερ σε 24 ώρες ατομικά την επόμενη μέρα, διανύοντας 1.158 km. Το eScooter διαθέτει ένα προηγμένο ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει ισχύ 7,5 kW (11,5 kW μέγιστης ισχύος) ενσωματωμένο στον πίσω τροχό. Τώρα η έκδοση Performance προσφέρει ένα εντελώς νέο στοιχείο, και συγκεκριμένα τη λειτουργία eBoost. Η τεχνολογία λειτουργεί με την παροχή αυξημένης τελικής ταχύτητας 105 km/h (95km/h του SEAT MÓ 125) για 30 sec. Το σύστημα που παρέχει την ώθηση μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί ξανά μετά από δύο λεπτά. Βοηθά επίσης την επιτάχυνση, μειώνοντας το χρόνο για να φτάσει τα 50 km/h σε 2,9 sec (3,9 sec για τη στάνταρ έκδοση).

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό SEAT MO

Το SEAT MÓ 125 Performance επιπλέον διαθέτει ένα νέο πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ που φέρει την υπογραφή της ÖHLINS και επιτρέπει στους χρήστες να την διαφοροποιούν πλήρως, ρυθμίζοντας τη  συμπίεση και την επαναφορά του αμορτισέρ αλλά και την προφόρτιση του ελατηρίου. Επίσης, διαθέτει βελτιωμένη μπροστινή διάταξη που αναπτύχθηκε μαζί με την Andreani βελτιώνοντας επιπλέον την ευελιξία του. Αναβαθμισμένο είναι και το επίπεδο άνεσης, λόγω του νέου διπλού καθίσματος που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη SHAD, το οποίο έχει επένδυση Αlcantara σε μαύρο χρώμα. Μία γυαλιστερή μαύρη επιγραφή έχει τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά στο πίσω μέρος βελτιώνοντας το συνολικό φινίρισμα του eScooter.

Φυσικά, διατηρεί τη λειτουργικότητά του χάρη στην αποσπώμενη και εύκολη στη μεταφορά μπαταρία των 5,6 kWh, η οποία ζυγίζει λίγο περισσότερο από 40 kg και παρέχει αυτονομία έως και 137 km με μία μόνο φόρτιση. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μόλις 6-8 ώρες από οικιακή παροχή. Το δυναμικό δίχρωμο αμάξωμα χαρίζει στο SEAT MÓ 125 μία ζωηρή εμφάνιση η οποία ενισχύεται επιπλέον με την εισαγωγή δύο νέων χρωμάτων για την έκδοση Performance: Tarifa Blue και Barcelona Grey. Η ενισχυμένη παλέτα τονίζει τον σπορ και φρέσκο σχεδιασμό του eScooter.  Οι παραδόσεις του SEAT MÓ 125 Performance Pack πρόκειται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...