Νέο DS 3: Όλες οι αλλαγές του γαλλικού crossover

Η DS Automobiles μόλις αποκάλυψε την ανανεωμένη έκδοση του μικρού crossover της, το οποίο δεν είναι πια «Crossback».

  • -
  • -

Η αποκάλυψη του νέου DS 3 έγινε στους δρόμους της πρωτεύουσας της μόδας, στην αρχή της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, με μια εντυπωσιακή φωτογράφιση μαζί με την Andrea Brotschi. Το νέο DS 3, κι όχι πια DS 3 Crossback, έχει πιο δυναμική σχεδίαση, νέα τεχνολογία και έναν νέο συνδυασμό ηλεκτρικού κινητήρα και μπαταρίας για την 100% ηλεκτρική έκδοσή του E-Tense.

Το νέο DS 3 έχει εξελιχθεί τόσο στιλιστικά όσο και τεχνικά. Η νέα αεροτομή και η μάσκα έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως για να βελτιστοποιήσουν την αεροδυναμική απόδοση, με νέα πτερύγια κάτω από την εμπρός μάσκα. Τα νέα φώτα ημέρας διαθέτουν δύο γραμμές LED σε κατακόρυφη διάταξη, όπως προστάζει η τελευταία γλώσσα σχεδιασμού DS Automobiles, ενώ οι νέοι προβολείς LED, στάνταρ σε όλη τη γκάμα, εισάγουν μια πιο δυναμική σχεδίαση, με τρία στοιχεία που τονίζονται με σατινέ χρώμιο. Τα χαρακτηριστικά DS WINGS έχουν τροποποιηθεί, έτσι ώστε να ενώνουν διακριτικά τη μάσκα και τους προβολείς.

DS 3

Το προφίλ με το χαρακτηριστικό πτερύγιο καρχαρία στις μεσαίες κολώνες διατηρείται, όπως και οι χωνευτές χειρολαβές στις πόρτες. Πίσω, τα φώτα και η 5η πόρτα τονίζονται με μια καλαίσθητη, λακαρισμένη μαύρη λωρίδα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια φανερώνεται από το ότι η υπογραφή της DS Automobiles υλοποιείται με γράμματα από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι να τοποθετούνται ένα προς ένα στην επιφάνεια, όπως στο νέο DS 7. Ξεχωριστή θέση στην παλέτα του νέου DS 3 έχουν δύο νέα, περλέ χρώματα: Το τριπλής επίστρωσης Diva Red, και το Lacquered Grey. Νέες ζάντες 17” και 18” ολοκληρώνουν το σύνολο.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το νέο τιμόνι με τα διαφορετικά πλήκτρα, και η νέα κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,3 ιντσών προσφέρεται πλέον στάνταρ, με ενσωματωμένο το νέο σύστημα ψυχαγωγίας DS IRIS SYSTEM. Τα καθίσματα περιέχουν αφρό υψηλής πυκνότητας, για να προσφέρουν κορυφαία άνεση. Η κορυφαία έκδοση OPÉRA διαθέτει επενδύσεις από δέρμα Nappa σε Basalt Black.

DS 3

Κάτω από το καπό, τα σημαντικά νέα έρχονται στην ηλεκτρική έκδοση DS 3 E-TENSE. Αυτή διαθέτει ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό μοτέρ και νέα μπαταρία, έτσι ώστε να προσφέρει περισσότερη δύναμη και αυτονομία σε σχέση με το απερχόμενο, ηλεκτρικό DS 3 Crossback. Πιο συγκεκριμένα, η ισχύς φτάνει πλέον τα 115 kW ή 156 PS, και η ροπή τα 260 Nm. Η νέα μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh (διαθέσιμες οι 50,8 kWh) διαθέτει θερμικό έλεγχο και αντλία θερμότητας, με αποτέλεσμα πιο γρήγορη φόρτιση, μεγαλύτερη αυτονομία και αυξημένη διάρκεια ζωής.

Δείτε ακόμη Δοκιμή DS 4 1.5 BlueHDi 130 EAT8

Σε ταχυφορτιστή DC η ισχύς φόρτισης φτάνει τα 100 kW, επιτρέποντας τη φόρτιση από το 0 έως το 80% σε 25 λεπτά. Ο on-board φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος έχει ισχύ 11 kW, κάτι που μεταφράζεται σε πλήρη φόρτιση σε 5 ώρες, σε wallbox ή δημόσιο σημείο φόρτισης. Χάρη στην πολύ χαμηλή κατανάλωση των 12,6 kWh/100 km, το ηλεκτρικό DS 3 μπορεί να διανύσει 402 km στον μικτό κύκλο WLTP και περισσότερα από 500 km σε χρήση στην πόλη.

DS 3

Το νέο DS 3 θα προσφέρεται επίσης με δύο κινητήρες βενζίνης: Η έκδοση 1.2 PureTech 100 διαθέτει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ η 1.2 PureTech 130 αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Από την γκάμα δεν λείπει και ο πολύ επιτυχημένος diesel 1.5 BlueHDi 130.

Το βιβλίο παραγγελιών για το νέο DS 3 στη Γαλλία ανοίγει αύριο 27 Σεπτεμβρίου, και αναμένουμε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεσή του και στη χώρα μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...