Ford E-Transit Custom: Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό είναι εδώ!

Ο ηλεκτρικός διάδοχος του best-seller van της Ευρώπης έρχεται με στοχευμένη αυτονομία έως 380 km και κορυφαία ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 kg.

  • -
  • -

Η Ford Pro παρουσίασε σήμερα το van που περίμεναν οι μικρές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Το εντελώς νέο E-Transit Custom, το οποίο αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του best-seller van μοντέλου της Ευρώπης, είναι σχεδιασμένο εξ αρχής ώστε να προσφέρει νέα επίπεδα παραγωγικότητας στους πελάτες στην κατηγορία van ενός τόνου.

front

Η τεχνολογία μπαταρίας επόμενης γενιάς επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία 380 km με ικανότητα ταχείας φόρτισης 125 kW. Η μπαταρία των 400-volt του νέου E-Transit Custom, η οποία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh, χρησιμοποιεί προηγμένες κυψέλες 82 Ah κοινές με του Ford F-150 Lightning, προσφέροντας 12% περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα από το E Transit. Μάλιστα, το E-Transit Custom είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στην ιστορία που χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με έγχυση ατμού για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας, που είναι στάνταρ σε όλα τα οχήματα. Αυτό το νέο σύστημα είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση για βέλτιστη αυτονομία.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Ford E-Transit

charging

Με ταχεία φόρτιση DC, το νέο αυτό van μπορεί να αναπληρώσει από το 15% έως το 80% της μπαταρίας του σε μόλις 41 λεπτά, ενώ ο τριφασικός, ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW AC μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε 7,8 ώρες. Ένα νέο προφίλ φόρτισης προεφοδιάζει την ενέργεια, επιτρέποντας γρήγορα, χρήσιμα γεμίσματα. Σε εργαστηριακές δοκιμές, το σύστημα προσέφερε αυτονομία σχεδόν 38 km σε μόλις 5 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα φορτιστή 125 kW.

Παράλληλα, για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, προσφέρει νέες ψηφιακές λύσεις για διανομές πολλαπλών στάσεων και την πρόσβαση στην καμπίνα και το χώρο φόρτωσης. Η καμπίνα είναι επίσης ένας επιχειρηματικός κόμβος, με συνδεσιμότητα 5G, αλλά και ένας ευέλικτος χώρος εργασίας που περιλαμβάνει έξυπνα χαρακτηριστικά όπως ένα τιμόνι που αναδιπλώνεται και μεταμορφώνεται σε εργονομική βάση για laptop και tablet.

interior

Η ψηφιακή καινοτομία συνδυάζεται με ασυμβίβαστες ικανότητες και δυνατότητες στη μεταφορά φορτίων. Το E-Transit Custom προσφέρει ωφέλιμα φορτία έως 1.100 kg, χαμηλότερο πάτωμα φόρτωσης για ευκολότερη πρόσβαση και μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 kg. Η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και η κορυφαία για την κατηγορία ισχύς κινητήρα διαμορφώνουν ένα νέο επίπεδο οδηγικής εμπειρίας.

front

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέγουν ηλεκτρική ισχύ 100 kW ή 160 kW (135 PS ή 217 PS) ανάλογα με τις ανάγκες τους. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν ροπή 415 Nm. Ο κινητήρας τοποθετείται απευθείας στο πάτωμα στο πίσω μέρος του οχήματος καταργώντας την ανάγκη για ειδικό υποπλαίσιο, και περιστρέφεται κατά 90 μοίρες για τη μεγιστοποίηση του χώρου φόρτωσης και τη μείωση του βάρους και τις περιπλοκότητας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...