Toyota bZ3: Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο ηλεκτρικό sedan

Φωτογραφίες του νέου ηλεκτρικού της Toyota διέρρευσαν στην Κίνα και παίρνουμε μία πρώτη γεύση.

  • -
  • -

Όταν οι εταιρείες παρουσιάζουν νέα μοντέλα, για να έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορήσουν στους δημόσιους δρόμους πρέπει πρώτα να καταχωρηθούν στις βάσεις δεδομένων των κρατών. Αυτό όμως αποτελεί πρόβλημα για τις εταιρείες και ευκαιρία για μας, καθώς έτσι μπορούμε να πάρουμε μία πρώτη γεύση από νέα μοντέλα, πριν καν λανσαριστούν. Ότι ακριβώς έγινε δηλαδή και με το Toyota bZ3, το πρώτο ηλεκτρικό sedan της μάρκας.

Δείτε ακόμη: Δείτε τις τιμές όλων των εκδόσεων του Toyota bZ4X

Κάπως έτσι βλέπουμε λοιπόν για πρώτη φορά το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μετά το bZ4X, το οποίο εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφοριών Τεχνολογίας της Κίνας. Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό ως concept πέρυσι. Παραδόξως, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου παραγωγής, τότε το ηλεκτρικό sedan είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το concept. Σπάνιο φαινόμενο.

concept

Φυσικά, ανήκοντας στην ίδια σειρά μοντέλων με το bZ4X, υπάρχουν ομοιότητες και με το ηλεκτρικό crossover που οδηγήσαμε πριν μερικούς μήνες στην Κοπεγχάγη. Φωτογραφίες του εσωτερικού δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, αλλά αν κρίνουμε από την "κλεφτή" ματιά που έχουμε εδώ, στην κεντρική κονσόλα της καμπίνας δεσπόζει μία κάθετη οθόνη για το infotainment ενώ το τιμόνι είναι παρόμοιο με αυτό του bZ4X.

interior

Βάση για το νέο μοντέλο θα αποτελέσει η πλατφόρμα e-TNGA της Toyota ενώ λογικά η μετάδοση θα συνδέεται με τους πίσω τροχούς με απόδοση 181 ή 240 ίππους. Η μπαταρία θα είναι εξελιγμένη και κατασκευασμένη από την BYD. Άγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι αγορές στις οποίες θα διατεθεί το bZ3, αλλά αναμένεται πως θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Guangzhou.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...