Νέο Honda CR-V – Απαγορευμένος καρπός ο 1.5 Turbo

Πληθωρικό, αλλά και τεχνολογικά προηγμένο, το νέο Honda CR-V εκτελεί άριστα το ρόλο του μεγάλου SUV της μάρκας και θα το γνωρίσουμε αποκλειστικά ως υβριδικό.

  • -
  • -

Η κατηγορία των D-SUV υποδέχεται το νέο Honda CR-V, ένα αυτοκίνητο οικογενειακών διαστάσεων που συλλέγει όλα τα καλά στοιχεία της Honda αυτή τη στιγμή. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν για το μοντέλο αμερικανικών προδιαγραφών, ωστόσο το περιμένουμε και στην Ευρώπη με ελάχιστες αλλαγές. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εμφάνιση και τις τεχνολογίες του. Η εξωτερική του εικόνα θυμίζει πολύ το νέο Civic.

Το εμπρός μέρος εκπέμπει τον δυναμισμό που περιμένεις από ένα SUV αυτής της κατηγορίας και στο πίσω, συναντάμε τα κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα που πάντα χαρακτήριζαν το CR-V. Συγκριτικά με το προηγούμενο, διατηρεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία, εμπλουτισμένα όμως με σύγχρονες πινελιές που φωνάζουν από μακριά ότι πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ότι η Honda δίνει έναν ανώτερο αέρα στα προϊόντα της και το CR-V το εκφράζει πλήρως.

Τεχνολογία και ποιότητα στο εσωτερικό

Η καμπίνα εντυπωσιάζει με την εικόνα της. Το βασικό σχεδιαστικό μοτίβο προέρχεται επίσης από το νέο Civic, με το πλούσιο ταμπλό που φιλοξενεί χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού, διάφορους άλλους διακόπτες, αλλά και μια αιωρούμενη οθόνη αφής με διάσταση 7 ή 9 ιντσών, ανάλογα την έκδοση. Ο πίνακας οργάνων επίσης αποτελείται από οθόνη (7 ιντσών) και το εσωτερικό δείχνει πρακτικό, με διάφορες θήκες να βρίσκονται σε βολικά σημεία.

Κρίνοντας από τα υπόλοιπα νέα μοντέλα της Honda που ήδη έχουμε έρθει σε επαφή (HR-V, Civic), περιμένουμε ότι το εσωτερικό του θα χαρακτηρίζεται από κορυφαία ποιότητα συναρμολόγησης και premium υλικά. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι πολλές επιφάνειες έχουν επενδυθεί με δέρμα και γενικότερα, υπάρχει προσοχή σε λεπτομέρειες. Οι κόκκινες ραφές που βλέπουμε στις επενδύσεις πάντως, βγάζουν ένα σπορ άρωμα σε λογική ποσότητα που ταιριάζει στον χαρακτήρα του δυναμικού SUV.

Αποκλειστικά δίλιτρο και υβριδικό

Το Honda CR-V για την αμερικανική αγορά θα διατίθεται με έναν τετρακύλινδρο VTEC Turbo κινητήρα των 1.5 λίτρων με 190 ίππους. Στην Ευρώπη όμως, δεν θα έχουμε τη χαρά να το δούμε με το συγκεκριμένο σύνολο, προφανώς λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών ρύπων που ισχύουν στην ήπειρό μας. Αντί αυτού, θα το γνωρίσουμε σε υβριδική e:HEV παραλλαγή με ατμοσφαιρικό κινητήρα 2.0 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων.

Το σύνολο το έχουμε δοκιμάσει ήδη στο Honda Civic (δείτε περισσότερα εδώ) και χαρακτηρίζεται για την οικονομία καυσίμου που προσφέρει και τις ζωηρές επιδόσεις, τουλάχιστον στο ελαφρύτερο σώμα του Civic. Αργότερα, το CR-V θα διατεθεί και σε Plug-In Hybrid έκδοση, παίρνοντας τον τίτλο του πρώτου Honda στην ιστορία με Plug-In υβριδικό σύστημα.

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το νέο Honda CR-V;

Η ευρωπαϊκή έκδοση του νέου SUV της Honda αναμένεται να αποκαλυφθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους που διανύουμε, με τα πρώτα αυτοκίνητα να έρχονται εντός του πρώτου τριμήνου του 2023. Τότε θα γνωρίζουμε και περισσότερα για τις τιμές, τον εξοπλισμό, τις τεχνολογίες που θα ενσωματώνει στην ευρωπαϊκή του εκδοχή και φυσικά, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...