DS 7: Αναβάθμιση και περισσότερη ισχύς για το πιο άνετο premium SUV [video]

Με το “Crossback” να μη βρίσκεται πλέον στο όνομά του, το νέο DS 7 μας συστήνεται με πιο επίκαιρο πρόσωπο, περισσότερες τεχνολογίες αλλά και καλύτερες επιδόσεις.

  • -
  • -

Όταν παρουσιάστηκε το DS 7 Crossback το 2018, αμέσως προκάλεσε ενδιαφέρον και έριξε τη νεοσύστατη τότε DS Automobiles σε μια ζόρικη μάχη: αυτή των premium SUV. Η πορεία του έδειξε πως όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά κέρδισε το στοίχημα για όλη τη μάρκα, συνεισφέροντας στο πρεστίζ της και βοηθώντας τη να εδραιωθεί στις πολυτελείς φίρμες. Ένα τόσο σημαντικό αυτοκίνητο ποτέ δεν πρέπει να μένει εκτός επικαιρότητας και η DS Automobiles φρόντισε να δώσει μια γερή «ένεση» νεότητας στο SUV της, πριν καλά – καλά δείξει σημάδια γήρανσης. Ας υποδεχτούμε λοιπόν το νέο DS 7, με το “Crossback” να μένει εκτός από το νέο όνομα.

Φρέσκια και δυναμική εμφάνιση

Η DS Automobiles φημίζεται για το σχέδιο των αυτοκινήτων της. Αποπνέοντας έναν αέρα διακριτικής, φινετσάτης πολυτέλειας, το νέο DS 7 δίνει αυτή τη χαρακτηριστική «σκαλιστή» εμφάνιση, με έντονο ανάγλυφο design που αναδεικνύει την προσωπικότητα του μοντέλου. Εμπρός, η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στα LED φώτα ημέρας που πλέον έχουν μια τρισδιάστατη παρουσία μέσα στον προφυλακτήρα. Παράλληλα, έχουμε νέα χρώματα στην παλέτα για να διαλέξει ο υποψήφιος αγοραστής, αλλά και περισσότερα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου, που μπορούν να φτάσουν σε διάσταση έως τις 21 ίντσες.

ΑΑ – Απόλυτη Άνεση!

Το εσωτερικό του DS 7 κρατάει το σχεδιαστικό μοτίβο της προηγούμενης γενιάς αλλά εμπλουτίζεται με τεχνολογίες και νέα στοιχεία. Συναντάμε λοιπόν νέες ταπετσαρίες, οθόνη αφής άμεσης απόκρισης των 12 ιντσών με ανασχεδιασμένο, πιο εύχρηστο σύστημα infotainment αλλά και διάφορα στοιχεία υποβοήθησης του οδηγού, όπως το DS NIGHT VISION που προβάλλει στον ψηφιακό πίνακα οργάνων εικόνα από νυχτερινή κάμερα, αν εντοπιστεί κάποιος πεζός, ποδηλάτης ή ζώο στην πορεία του αυτοκινήτου σε απόσταση έως 100 μέτρων.

Η κορυφαία άνεση για τους επιβάτες έρχεται από τα αναπαυτικά καθίσματα με το πλούσιο αφρώδες υλικό αλλά και από την ανάρτηση με το σύστημα DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, η οποία αντιλαμβάνεται το ανάγλυφο του δρόμου λαμβάνοντας δεδομένα από την κάμερα στο εμπρός μέρος που σκανάρει συνεχώς την άσφαλτο και προσαρμόζει ανάλογα την απόσβεση σε κάθε τροχό, φτιάχνοντας ένα περιβάλλον σχεδόν… απομονωμένο, με πολυτέλεια ενός κορυφαίου σαλονιού.

Με ισχύ έως 360 ίππους

Η DS Automobiles έχει εστιάσει την προσοχή της στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της και στην πορεία προς την ηλεκτροκίνηση. Για αυτό το λόγο τα περισσότερα κινητήρια σύνολα του DS 7 είναι Plug-In υβριδικά! Πιο συγκεκριμένα, έχουμε τρεις Plug-In Hybrid προτάσεις. Η λιγότερο ισχυρή, συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 225 ίππους και μεταφέροντας την ισχύ αποκλειστικά στον εμπρός άξονα. Η ενδιάμεση πρόταση έχει επίσης έναν τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων, αλλά δύο ηλεκτροκινητήρες, με αποτέλεσμα την απόδοση των 300 ίππων και τη μετάδοση της κίνησης και στους δύο άξονες.

Δείτε ακόμη: Το μοναδικό DS 7 Crossback του Προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν

Τα δύο αυτά μηχανικά σύνολα ήταν γνωστά από την προηγούμενη γενιά του DS 7. Πλέον όμως, υπάρχει και ισχυρότερη πρόταση. Ο 1.6 turbo βενζίνης με δύο ηλεκτροκινητήρες, φτάνει τους 360 ίππους στην κορυφαία εκδοχή, με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα, ενώ το τμήμα DS Performance φρόντισε ώστε να το προικίσει με διάφορα καλούδια, όπως μικρότερη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερο μετατρόχιο και πιο αποδοτικά φρένα με δίσκους 380 χιλιοστών στον εμπρός άξονα. Τέλος, υπάρχει ακόμη μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκδοση του DS 7, με πετρελαιοκινητήρα. Ο diesel 1.5 Blue HDi έρχεται με 130 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων.

Μεγαλύτερη μπαταρία, περισσότερη αυτονομία

Για τις Plug-In Hybrid εκδόσεις η DS Automobiles προσφέρει μεγαλύτερη μπαταρία. Πλέον το DS 7 εφοδιάζεται με μπαταρία των 14,4 kWh, που μπορεί να φορτίσει σε περίπου 2 ώρες σε wallbox των 7,4 kW. Η αυτονομία ανεβαίνει στα 65 χιλιόμετρα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εργοστασίου, ενώ με απόλυτη προσοχή και χρήση αποκλειστικά σε αστικές συνθήκες με χαμηλή ταχύτητα και μπόλικη ανάκτηση, ο οδηγός μπορεί να καλύψει έως και 82 χιλιόμετρα χωρίς να πάρει μπροστά ο βενζινοκινητήρας.

Η παραγωγή του νέου DS 7 θα γίνεται στο Mulhouse της Γαλλίας. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να φτάσουν στα DS Stores στα μέσα του 2023.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...