SUV από την Aston Martin

Πράσινο φως για Lagonda

  • -
  • -

Το πρωτότυπο Lagonda που παρουσιάστηκε πέρσι το Μάρτιο ήταν μια απόπειρα της βρετανικής εταιρείας να φέρει στο προσκήνιο τη μάρκα, συνδέοντάς της με νέες κατηγορίες. Το Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε ότι το σχέδιο ανάπτυξης αυτοκινήτου παραγωγής σταμάτησε, λόγω της αρνητικής κριτικής που είχαν αναπτύξει κοινό και δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου. Η απόφαση αυτή φαίνεται να άλλαξε δια στόματος του Ulrich Bez, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Σε διάλεξη του στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ο Bez δήλωσε ότι η Lagonda θα δει το δρόμο της εξέλιξης χρησιμοποιώντας το πάτωμα της Mercedes GL, ενώ έβαλε τέλος στις φήμες για ένα νέο πολυτελές sedan το οποίο θα βασίζονταν στη Rapide. Μάλιστα δήλωσε ότι τελικά θα παραχθούν μόλις 22 αντίτυπα του εξωτικού δίπορτου coupe One-77 που βασίζεται στη DB9.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρείας David Richards είχε λάβει την απόφαση να παγώσει την κατασκευή της Lagonda, η άνοδος των νέων αγορών όπως της Κίνας, της Ρωσίας και της Μέσης Ανατολής για υπερπολυτελή αυτοκίνητα ξανάβαλε σε σκέψεις τους Βρετανούς.

Η συνεργασία με την Mercedes-Benz δεν αποτελεί κεραυνός εν αιθρία, καθώς το πρωτότυπο της Lagonda βασίζονταν στα μηχανικά μέρη της GL, ενώ φήμες κάνουν λόγο για συνεργασία των δύο εταιρειών σε υβριδικά συστήματα. Βέβαια στην Aston Martin επιμένουν ότι το νέο μοντέλο θα σχεδιαστεί και εξελιχθεί εσωτερικά ώστε να διατηρηθούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά της μάρκας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...