H 2λιτρη Mercedes-AMG SL 43 ήρθε στην Ελλάδα - Δείτε τις τιμές

Συγκριτικά με τις V8 εκδόσεις, η νέα τετρακύλινδρη SL κατεβάζει κατά περίπου 70.000 € την αρχική τιμή, προσφέροντας 382 ίππους και κορυφαία τεχνολογία.

  • -
  • -

Παρά το γεγονός ότι η κατηγορία των ανοικτών σπορ μοντέλων φεύγει από τις τάσεις της αγοράς, η Mercedes-Benz έχει τη δύναμη να υποστηρίξει ένα τέτοιο και μάλιστα, στην κορυφαία κατηγορία. Η νέα Mercedes-AMG SL ακροβατεί ανάμεσα στην πολυτέλεια και το σπορ πνεύμα. Αρχικά παρουσιάστηκε με V8 κινητήρες 4.0 λίτρων αλλά πλέον, είναι διαθέσιμη και με τετρακύλινδρο σύνολο. Το τελευταίο ωστόσο, ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία.

Το ήπια υβριδικό σύστημα που τον συνοδεύει, κινεί ένα ηλεκτρικό τούρμπο που κορυφώνει την απόδοση και μηδενίζει την υστέρηση στο πάτημα του γκαζιού. Ο βενζινοκινητήρας των 2.0 λίτρων αποδίδει 382 ίππους και 480 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα και το υβριδικό σύστημα, όταν ο οδηγός ζητά πλήρη επιτάχυνση, προσθέτει άλλους 14 ίππους, αγγίζοντας τους 396.

Δείτε ακόμη: Τι είναι το ηλεκτρικό turbo και πώς δουλεύει; 

Κάπως έτσι, τα 0-100 km/h γίνονται πραγματικότητα σε 4,9 δευτερόλεπτα και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 275 km/h. Εδώ να σημειώσουμε ότι το πίσω διαφορικό είναι ελεύθερο. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιλέξει το πακέτο AMG DYNAMIC PLUS τότε τοποθετείται μπλοκέ στον πίσω άξονα, μαζί με αναβαθμισμένα φρένα, ενισχυμένες βάσεις κινητήρα, χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 10 χιλιοστά και ένα ακόμη πρόγραμμα οδήγησης στο AMG DYNAMIC SELECT, το Race. Στις εκδόσεις χωρίς το συγκεκριμένο πακέτο, υπάρχουν μόνο οι επιλογές Slippery, Comfort, Sport, Sport + και Individual. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη Mercedes-AMG SL 43.

Η τιμή της Mercedes-AMG SL 43 των 382 ίππων στην Ελλάδα ορίζεται στις 167.456 €. Η SL 55 4MATIC+ κοστίζει από 239.500 € και η κορυφαία SL 63 4MATIC+, από 275.500 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...